Leer een buurtgenoot Nederlands spreken

In Amsterdam Zuidoost willen veel bewoners de Nederlandse taal leren. Om die groep veel te laten oefenen met spreken, is het initiatief Taalcoaches Zuidoost gestart. Een taalcoach spreekt gedurende een half jaar wekelijks af met een bewoner van Zuidoost die bezig is de taal te leren. Zo’n afspraak hoeft niet langer te duren dan twee uur, en kan overal plaatsvinden: in het park, de bibliotheek of in het winkelcentrum. Het belangrijkste is dat de coach en de ‘leerling’ tijdens hun afspraak veel Nederlands met elkaar praten.

Er zijn nieuwe taalcoaches nodig. Heeft u wekelijks een paar uur de tijd  en vindt u het leuk om een ander te helpen? Meld u dan nu aan als taalcoach. Taalcoaching is flexibel vrijwilligerswerk met een grote positieve impact op jezelf en die ander!

De organisaties VenZO en OSA voeren in opdracht van de Gemeente Amsterdam Zuidoost gezamenlijk het initiatief Taalcoaches Zuidoost uit. Zij zorgen voor een zorgvuldige intake en een goede match tussen deelnemer en coach. De coaches krijgen een korte, gratis training.

Voor meer informatie bel ( 020-412 50 10 / 020-760 11 70) of mail Jane Dinmohamed.
VenZO/OSA, South East-gebouw, Bijlmerdreef 1289 (1e etage)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *