Lancering Amsterdam Vertelt Magazine

HET EERSTE AMSTERDAM VERTELT MAGAZINE werd op 19 januari feestelijk gelanceerd in de openbare bibliotheek (OBA) van Reigersbos. Urwin Vyent, vicevoorzitter Bestuurscommissie Zuidoost nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Het magazine is het resultaat van verschillende workshops en masterclasses die in november 2016 in OBA Reigersbos werden georganiseerd door OBA en Foam (Fotografiemuseum Amsterdam).

Masterclassdeelnemers schreven onder leiding van Gita Hacham (R op foto) bijzondere verhalen over hun wijk in Amsterdam Zuidoost en fotograaf Annegien van Doorn (L) daagde uit om met andere ogen naar de wijk – met name in en rond Reigersbos – te kijken.

In de workshop Vertel jouw verhaal deelden jonge en oude(re) buurtgenoten hun foto’s van de buurt met elkaar en schreven samen een kort gedicht. In de workshop Beeld en Taal zijn nieuwe Nederlandse woorden geleerd door samen te fotograferen.

De mooiste verhalen en foto’s zijn gebundeld in een unieke wijkglossy: Amsterdam Vertelt Magazine, aangevuld met portretten van deelnemers en verschillende interviews. Drie Kantershof-bewoners hebben aan dit tijdschrift bijgedragen.

Ook in drie andere stadsdelen – Amsterdam Noord als eerstvolgende – wordt zo´n tijdschrift gerealiseerd.

Het magazine is binnenkorst GRATIS te verkrijgen bij OBA Reigersbos, Stadsdeelkantoor, Bijlmer Parktheater en buurthuizen in Amsterdam Zuidoost. Meer locaties volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *