Karspelhof van start

DE BOUW VAN KARSPELHOF IS VAN START GEGAAN. Het werkzaamheden zijn begonnen op 12 januari. Vandaag, donderdag 19 januari, is officieel de bouw van nieuwbouwproject Karspelhof met het slaan van de eerste paal in gang gezet.  Muriël Dalgliesh, voorzitter Bestuurscommissie Zuidoost, verrichtte deze feestelijke handeling op de bouwlocatie aan de Klieverinkweg.
Het merendeel van de 50 kopers van de woningen was erbij aanwezig en probeerde meteen te ontdekken waar hun nieuwe huis komt te staan.

In de zomer van 2015 won Synchroon met het ontwerp van Geurst en Schulze Architecten de prijsvraag die door Stadsdeel Zuidoost was uitgeschreven. “In het plan wordt een modern en eigentijds tuindorp gerealiseerd. Karspelhof 2B wordt een klimaatneutrale buurt. Hiermee wordt de wijk Karspelhof afgerond en er wordt weer een nieuwe stap gezet  met  de vernieuwing van de Bijlmermeer.”
Muriël Dalgliesh: “In Zuidoost is het gevarieerd, leuk en goed wonen. Van de voorheen monotone jaren zestig en zeventig bouw naar flitsend, modern, eigentijds, prikkelend en soms tikkeltje brutaal.

De nieuwe wijk bestaat uit 150 woningen waarvan 100 huurwoningen. De 50 koopwoningen zijn reeds vergeven.
De woningen zijn duurzaam: voorzien van goede isolatie, groene materialen, zonnepanelen op het dak en zelfs de warmte uit het douchewater wordt opnieuw gebruikt.
Met dit laatste nieuwbouwproject in stadsdeel Zuidoost wordt de wijk Karspelhof medio 2018 afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *