Kwaku Djogo festivalbier van Kleiburg

Bijlmerbrouwer Kleiburg en Kwaku Festival presenteren een speciaal voor Kwaku bedacht festivalbier: Kwaku Djogo. De oplage is beperkt, vanaf vrijdag alleen op het festival verkrijgbaar en in het proeflokaal van Brouwerij Kleiburg.

Het werd een tropische stout, vol en zacht van smaak, met fruittonen en een kruidig karakter. Op whiskeyhout gerijpt. Het bier zit in een prachtige beugelfles van 1 liter, gemaakt om te delen zoals het hoort op Kwaku.

Kwaku over ‘ons’ bier
“Als festival willen we graag de Bijlmer en haar bewoners een podium geven. En toen we hoorden dat er ook bier in de Bijlmer wordt gebrouwen wilden we daar natuurlijk graag iets mee doen, aldus Ivette Forster. “We zijn als Kwaku organisatie samen met de brouwers van Kleiburg om tafel gegaan om een mooi bier te ontwerpen”.

Kleiburg over ‘ons’ bier
“Voor ons als brouwerij een prachtige kans om op dit mooie festival aanwezig te zijn”, zegt Johannes van den Akker, mede-oprichter van Brouwerij Kleiburg. “Bij Kwaku denk je naast voetbal, muziek en eten aan grote flessen bier die je kunt delen met mensen die je tegenkomt. Dat wilden we graag zo houden.”

De brouwerij van het Kleiklooster
Kleiburg is de brouwerij van het Kleiklooster. Een nieuwe, gastvrije en spirituele plek in de Bijlmer. Met de opbrengsten uit de brouwerij kan het klooster dakloze gezinnen blijven opvangen en haar buurtkamer beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld taallessen, geboortecafés en buurtbewoners die koffie willen drinken.

Het Kwaku Summer Festival
Vier weekenden staat het Nelson Mandelapark in Zuidoost in het teken van onder meer muziek, eten en drinken en natuurlijk het traditionele voetbaltoernooi. Het is de 42e keer dat het Kwaku Summer Festival wordt gehouden. Kwaku begon in 1975 als voetbaltoernooi voor arme inwoners van het stadsdeel voor wie een vakantie onbetaalbaar was. Sindsdien is het uitgegroeid tot het maandlange festival waar Amsterdam nu elk jaar naar uitkijkt. Het voetbaltoernooi is echter niet verdwenen. Ook dit jaar is er weer een toernooi, waar in teams van vijf wordt gespeeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *