Koude Gaasperplasrun

Op de koudste 23 maart in 97 jaar trotseerden ruim 130 lopers de ijzige wind in Zuidoost en liepen mee met de Gaasperplasrun, georganiseerd door atletiekvereniging Feniks. De recreatieloop over tien km voerde de deelnemers langs de Gaasperplas.  Gezien de kou hadden de deelnemers weinig oog voor de omgeving, ze wilden zo snel mogelijk weer binnen zijn. De winnaar van de tien km, Michael Woerden, liep de afstand dan ook in een mooie tijd van 34.16 minuten.  Bij de dames won Magda Waardenburg in een tijd van 50.19.

De eerste 5 km loper kwam zo snel binnen dat de organisatie maar net op tijd klaar stond om hem te ontvangen. Robert Planting liep deze afstand in 16.09 minuten. De eerste dame was Gadiza Saaidi met een tijd van 23.13. Ze was echter al voorbijgelopen door een van de jeugdleden van AV Feniks, Hanna Knotnerus: dit talent liep de afstand in 22 minuten. Bij de jongens tot 16 jaar won Julian Lieftink in een tijd van 21.47.

De kinderen tot 12 jaar hadden in de ochtend, toen het mogelijk nog kouder was,  de 1 en 2 kilometers afgelegd. Ook hier werden snelle tijden op de klok gezet. Verder was het mogelijk de route van de 5 en de 10 km te wandelen.  Dat ondanks het koude weer twee grote groepen wandelaars de tocht liepen is bewonderingswaardig te noemen.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl of via www.gaasperplasrun.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *