Koningin luistert naar Leerorkest

Op 20 november komt koningin Beatrix in gebouw No Limit (Ganzenhoef) luisteren naar de groepen 8 van het leerorkest en het Klein Leerorkest. De koningin neemt de Slowaakse president en zijn vrouw, die op staatsbezoek zijn, mee naar het optreden. De kinderen van groep 7 van OBS Wereldwijs mogen mee om te zingen. De kinderen gaan ook een mooi cadeau maken om aan te bieden aan de president. Het is een besloten bijeenkomst.

Janusz Korczakprijs

Het Leerorkest heeft een belangrijke prijs gekregen. De Janusz Korczak Stichting kent een tweejaarlijkse wisselprijs toe aan een instelling, organisatie of groep mensen die in haar/hunwerk veel van Korczak’s ideeën hebben nagestreefd of hebben bereikt. Hun werk wordt gekenmerkt door respect voor de rechten, de eigen

belevingswereld en de eigen inbreng van kinderen. Men geeft op een creatieve en vernieuwende manier vorm aan het leven van kinderen. Dit jaar wordt de wisselprijs toegekend aan Stichting Leerorkest.

Om dit te vieren treedt het leerorkest van Wereldwijs en Samenspel (samen in de Wijk Brede School) op in het Muziekgebouw ’t IJ op 22 november. De groepen 8 en het Klein Leerorkest gaan een prachtig programma spelen. Het programma start om 10.30. Ouders en bezoekers zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunt u kijken bij www.leerorkest.nl (kopje Downloads, uitnodiging).

2 reacties op “Koningin luistert naar Leerorkest”

 1. Hallo redactie,

  Misschien niet helemaal duidelijk, maar dit een project van de Brede school. Het leerorkest is altijd iets van Samenspel en Wereldwijs. Ook onze kinderen van groep 7 mogen dus mee!

  Nog iets anders.
  Wij hebben de aftrap gedaan voor de verkiezing van het amsterdammertje van het jaar.
  Zie ook de website van het ABC.
  Leuke actie die aandacht verdient. Zie ook mijn tweets hierover

  groetjes
  Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *