Buurten bij Buurvrouw en buurvrouw

Buurvrouw en buurvrouw in de Bieb

Buurvrouw en buurvrouw is een samenwerkingsverband van Judith van der Aar en Hilde Berghoef. Naast ‘buren’ van elkaar in Kantershof, zijn Judith en Hilde in hun vrije tijd ontwerpers van sieraden en andere accessoires. Sinds kort is Buurvrouw en buurvrouw Artist in Residence in Bibliotheek Bijlmer (OBA) in winkelcentrum Amsterdamse Poort.

Ondanks alle bezuinigingen op het gebied van kunst en cultuur is de OBA zo genereus tijdelijk ruimte ter beschikking te stellen aan kunstenaars. Daarmee hebben Judith en Hilde tot 15 oktober 2011 een plek om hun werk te laten zien en te verkopen aan een breed publiek. De ruimte, tijdelijk Galerie Bieb gedoopt, bevindt zich op de begane grond van de bibliotheek. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek is de expositieruimte elke middag vanaf 14.00 uur open voor bezoekers.
De reacties van de bezoekers zijn heel positief. De galerie levert hen inspiratie op en veel mensen vertellen dat ze zelf allerhande creatieve producten maken, boeken schrijven, tekenen, schilderen,weven met speciale technieken uit China, hoeden of tassen maken. Er lopen veel kinderen binnen die telkens terugkomen omdat ze alles zo mooi vinden.
Na 15 oktober organiseert Buurvrouw en buurvrouw een aantal workshops in de nieuwe locatie van de Bibliotheek Bijlmer en komt er een expositie met nieuw werk.

Judith werkt vanuit het motto ‘back to basic’, waarbij de inspiratie vooral uit de natuur komt.
Bij haar producten ontstaat er vaak een spanningsveld tussen het ontwerp, materiaal en kleurgebruik. Ze creëert zo maatwerk waarbij de uitstraling transparant en helder gehouden wordt. Of het nu gaat om een stropdas, een reverspeld of om een haarsieraad, het resultaat is een stilistisch vormgegeven product. Haar achtergrond wordt gevormd door de Rietveld Academie richting grafisch ontwerpen.
Hilde laat zich vooral inspireren door zaken ‘dicht bij huis’. Dat kunnen bloemen zijn maar ook knikkers, scherven of oud-Hollandse tegeltjes. Associëren op een bepaalde vorm, patroon of op een thema, hier vervolgens een sieraad bij bedenken en tot en met de presentatie uitwerken is wat zij het liefste doet. Haar achtergrond wordt gevormd door de opleiding Goudsmeden, Zadkine Schoonhoven.
Buurvrouw en buurvrouw maakt producten die onderscheidend en draagbaar zijn, gemaakt van allerhande materialen en metalen, voor mannen én vrouwen. De samenwerking van Judith en Hilde resulteert in een compleet product waarbij ook verpakking en presentatie veel aandacht krijgen. Noem een onderwerp, een thema of een speciale gelegenheid, lever een logo aan of een bestaande huisstijl, Buurvrouw en buurvrouw zorgt voor aansluitende sieraden waarmee relaties, collega’s of vrienden goede sier kunnen maken.

Buurvrouw en buurvrouw staan op diverse kunstmarkten in het land. Deelname aan de kunstmarkt in Voorburg in het kader van het Huijgensmuziekfestival leidde tot een eervolle vermelding voor hun werk.
Werk van Buurvrouw en buurvrouw is ook te vinden in het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost.Voor meer informatie en foto’s van het werk van Buurvrouw en buurvrouw kunt u de website www.buurvrouwenbuurvrouw.com bezoeken. U kunt hen mailen op het adres info@buurvrouwenbuurvrouw.info

Het adres van Bibliotheek Bijlmer is: Bijlmerplein 93, 1102 DA Amsterdam
Openingstijden van Galerie Bieb:
Maandag     14.00-17.30             Donderdag    14.00-17.30
Dinsdag      gesloten                       Vrijdag    14.00-17.30
Woensdag    14.00-17.30            Zaterdag    14.00-16.00

Hoe komt u bij de bibliotheek Bijlmer?
Bus: 41 halte Flierbosdreef, ca. 5 min lopen.

Metro: 50 en 54, halte Bijlmermeer, richting winkelcentrum Amsterdamse Poort lopen, op het plein zit de Bibliotheek aan uw linkerhand, naast de Lidl.

Auto: de [betaalde] parkeergarages P21 en P22 liggen vlakbij de bibliotheek; de ingangen van deze parkeergarages liggen aan de Bijlmerdreef.

Fiets: U kunt uw fiets plaatsen in de fietsenrekken voor de ingang van de bibliotheek.

Trein: De meeste treinen vanuit Duivendrecht, Uitgeest en Breukelen/Utrecht stoppen op station Bijlmer, vanaf het station ca. 5 minuten lopen.

Overige adressen:

Kunstuitleen Voorburg             Centrum Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost
Herenstraat 92                                     Anton de Komplein 120
2271 CK Voorburg                             1102 DR Amsterdam Zuidoost
www.kunstuitleenvoorburg.nl      www.cbkzuidoost.nl

Eén reactie op “Buurten bij Buurvrouw en buurvrouw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *