Klein Leerorkest. Daar zit muziek in…

Een muziekinstrument leren (be)spelen en direct meedoen in een orkest; hoe motiverend en stimulerend is dat? Om dat te bewijzen speelt het Klein Leerorkest uit Amsterdam  Zuidoost op zaterdag 21 april in winkelcentrum Reigersbos.
Het Leerorkest bestaat uit 30 leerlingen van de basisscholen Wereldwijs en Samenspel. Zij spelen een swingend programma op het buitenpodium voor de bibliotheek op Reigersbos. De presentatie van het concert is in handen van Jeritza Toney.

Die unieke aanpak bezorgt kinderen op de basisschool een muzikale ontwikkeling waardoor ze makkelijker in het reguliere muziekonderwijs terecht komen. In schooltijd oefenen de kinderen groepsgewijs op een instrument en worden specifieke orkestpartijen ingestudeerd. Al vanaf het eerste jaar maken de kinderen deel uit van een orkest en stromen vervolgens door naar het tweede-, derde of vierdejaarsorkest.

In 2005 was de pilot voor het Leerorkest in Amsterdam Zuidoost. In januari 2007 sloten de basisscholen Wereldwijs en Samenspel zich aan. In september 2008 is het Leerorkest gestart op de Polsstok, de Bijlmerhorst en de As-Soeffah.
In Zuidoost spelen zo’n 600 kinderen met veel enthousiasme in zes orkesten.

Eén reactie op “Klein Leerorkest. Daar zit muziek in…”

  1. Geweldig, de presentatie op Reigersbos! Had eigenlijk veel haast maar heb helemaal blij een half uurtje naar de prachtige muziek geluisterd, kon niet wegkomen.
    bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *