Kinderboerderij Bijlmerweide nog niet open; Gliphoeve deels op 20 mei

Kinderboerderijen kunnen, als zij dat willen, vanaf 29 april weer open gaan. Om drukte in het openbaar vervoer zoveel mogelijk te voorkomen, is het dringende verzoek alleen naar de kinderboerderij in de buurt te gaan. Ouders en verzorgers moeten er rekening mee houden dat sanitaire voorzieningen en horeca in de kinderboerderij gesloten zijn. Desgevraagd laat kinderboerderij Bijlmerweide weten nog niet open te gaan: ‘Wij gaan eerst rustig aan de zorg aan cliënten weer opstarten en daarna pas open voor publiek. Er komt best veel bij kijken om aan alle richtlijnen te kunnen voldoen, zoals de 1,5 meter afstand garanderen. Ook willen wij de situatie zo veilig mogelijk houden voor ons personeel. We nemen hier dus flink de tijd voor en doen alles gefaseerd. Als de boerderij weer voor publiek opengaat, vermelden wij dit uiteraard.’

Gliphoeve
De afgelopen periode heeft kinderboerderij Gliphoeve bij Ganzenhoef zich uitgebreid laten adviseren door het VSKBN, (Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland). Ook hebben zij intensief contact gehad met alle andere Amsterdamse kinderboerderijen en de gemeente. Hier is het volgende uit gekomen:

Gliphoeve probeert om vanaf 20 mei de boerderijen BEPERKT te openen.  Er mogen niet te veel mensen tegelijkertijd op het terrein zijn. Zo moeten volwassenen 1.5 meter afstand kunnen houden. Er wordt nog hard nagedacht hoe dit  gerealiseerd kan worden. De gebouwen blijven dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *