Kbuurt inmiddels voorbeeld goede samenwerking gemeente en bewoners

Goed samenwerken aan de ontwikkeling van je buurt, bewoners en gemeente samen. Het kan! Het geheim ligt in de georganiseerde actieve bewoners zien als partner en als gemeente hen steunen zich te organiseren en in te zetten.

Dit alles kwam voorbij in het voorbeeld van het KmiddenCocreatie traject op 1 november 2022 in New Metropolis Zuidoost. Met Hart voor de Kbuurt en de Gemeente Amsterdam als voorbeeld die samen de afgelopen jaren in een zeer productieve samenwerking bezig zijn met een enorme ontwikkelslag voor het centrum van K-buurt: bouwen en beter maken. Ook en vooral voor de mensen die er altijd al waren. 

In ambtelijke kringen wordt dit vaak ‘participatie’’ genoemd waar dan gedacht wordt aan ‘’het betrekken van bewoners’’ maar dat woord dekt de lading onvoldoende. Zo is er bijvoorbeeld ook initiatief vanuit de buurt waar de gemeente weer in participeert. 

 

De video www.bit.ly/cocreatiegemeentebewoners (= https://youtu.be/RoqHdAWsZw4 )

geeft een compilatie van de uitwisseling van gedachten en reflectie over dit alles 

voor de hele uitzending zie https://newmetropolis.amsterdam/programma/meer-co-creatie-voor-zuidoost

In 2018 was er een participatie staking die de verhoudingen behoorlijk op scherp stelden. Daar is men samen doorheen gekomen. Zie ook 

zie ook:

https://1104enzo.nl/kbuurt-landelijk-als-voorbeeld-genoemd/

https://1104enzo.nl/college-omarmt-plannen-voor-de-k-buurt/

#kmiddencocreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *