Vier 1104 dag samen online, kijk mee !

Morgen, zaterdag 11 april om 16:00 uur, zal een mega-spandoek worden uitgerold, zichtbaar vanaf metrostation Kraaiennest, om de zorgers in de coronacrisis in de buurt en daarbuiten te eren.  Dit  wordt mede gedaan om 1104 dag te vieren. 1104 is de postcode van de K-buurt en 11 april is traditioneel een dag om de saamhorigheid in de buurt te vieren! De ‘verjaardag van de buurt’ zeg maar.

In tijden van corona is mensen bij elkaar brengen een uitdaging. Een eerder plan, een paaseitjes-zoek-wedstrijd-voor-de-kinderen door de hele buurt langs alle plekken waar inmiddels een Voedselbos in de buurt is, kon door de huidige beperkingen helaas niet doorgaan.

Afrikaanse gemeenschap
Een deel van de Afrikaans gemeenschap in de K-buurt  is opgestaan met het idee om een groot spandoek te maken en dat te leggen op de grasdamwal langs plein Kraaiennest, prachtig zichtbaar vanaf metrostation Kraaiennest en een ieder vanuit de Metro 53.

Met het spandoek worden alle zorgers in het zonnetje gezet en extra bedankt voor al hun inspanningen om ons allemaal zo veilig mogelijk door deze periode heen te helpen. Ook in de Kbuurt en Zuidoost zijn er prachtig veel mensen die extra naar elkaar omkijken.

Taiwo, kernteamlid  van Hart voor de Kbuurt, ‘’We willen graag laten zien dat we vanuit de Afrikaanse gemeenschap ook heel erg bezig zijn met de Corona Crises en de dankbaarheid die we hebben daarvoor. De Afrikaanse gemeenschap kenmerkt zich door een grote gemeenschapszin en community spirit.  Het is belangrijk dat de Afrikaanse gemeenschap zich verenigd, zich laat zien en actief deel uitmaakt van de maatschappij. Met deze actie dragen we daaraan bij.”

In het normale leven is Taiwo kapper, met een kapperszaak in de plint van de flat Kleiburg. Tevens is hij de aanjager van het African Cultural Heritage Centre, een plan van en voor de Afrikaanse gemeenschap om een cultureel en zorgcentrum te realiseren.

De activiteit begint zaterdag 11 april om 16.00 uur met het uitrollen van het doek en vervolgens met spuitbussen verven van de boodschap. Dit vindt plaats op het maaiveld van Plein Kraaiennest, schuin tegenover Buurthuis Bonte Kraai. Mensen die de boodschap ondersteunen worden in gelegenheid gezet hun handtekening te zetten onder de boodschap op het doek, wel met afstand van 1,5 meter van elkaar.

De actie wordt door Hart voor de K-buurt via hun netwerk in de buurt bekend gemaakt en gelivestreamed zodat de buurt in het kader van 1104dag kan meekijken vanaf huis. Dat zal gebeuren om 16:00 uur op zaterdag 11 april: www.facebook.com/hartvoordekbuurt en

www.instagram.com/hartvoordekbuurt en zoom:  https://us04web.zoom.us/j/7691727106

Locatie van de actie: Plein Kraaiennest, Kraaiennest 68, 1104CD Amsterdam. Dat is direct naast station Kraaiennest van  Metro 53, en onder aan de afslag S113 van de A9.

Mocht het later dit weekend slecht weer worden dan wordt het spandoek na de actie  wellicht worden verhangen naar een andere locatie in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *