Help de bijen: zaai voedselrijke bloemen

Het gaat slecht met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen! Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten. Corine Bakker uit de Kbuurt doet mee aan deze actie. Je kunt na afspraak zaden ophalen bij Air Bee & Bee (https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/air-beebee/).

22 april is Nationale Zaaidag voor de bij

Benieuwd wanneer je moet zaaien? Doe het op 22 april! Deze dag is de Nationale Zaaidag, die in het leven geroepen werd door de Bijenstichting en imker Pim Lemmers. De afgelopen jaren gingen al duizenden mensen op 22 april naar buiten om te zaaien. Dat levert een heleboel voedselrijke bloemen op, én het creëert buzzz waardoor steeds meer mensen weten dat we beter met onze bijen om moeten gaan.

Voedselbank voor Bijen: een afhaalpunt voor zaden in jouw buurt

Met het platform The Pollinators wordt er in aanloop naar de Nationale Zaaidag een grote zaad-uitdeel-actie georganiseerd. Er zijn ruim 1.000 Voedselbanken voor Bijen verdeeld over heel Nederland. Zij voorzien jou van biologische zaden, zodat ook jij kunt zaaien op 22 april. Zo help je direct mee aan een hoop extra voedsel voor bijen.

In Zuidoost kun je zaad halen bij de BIJLMERBestuiver in de Amsterdamse Poort, de zaden zijn daar op te halen op afspraak (https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/bijlmerbestuiver/).

Voor meer informatie over de Nationale Zaaidag en het ophalen van zaden, zie de website: https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *