Karspelhof moet zwerfvuilvrij blijven

Zo’n veertig kinderen en twintig volwassenen trokken gewapend met prikkers, grijpers en vuilniszakken in groepjes door de straten van de laagbouwwijk Karspelhof. Een of twee blauwe huishoudhandschoenen ten teken dat ze de handen uit de mouwen wilden steken.
Doel? Al het zwerfvuil op straat en in de struiken opruimen.

Bewonersvereniging KoKoKo (van de wijk Laag Kouwenoord) organiseerde deze schoonmaakactie in samenwerking met ProLiving en het Stadsdeel Zuidoost. Met dit initiatief wil KoKoKo niet alleen een schone wijk, maar ook een saamhorigheidsgevoel en buurtbekendheid bewerkstelligen. En last but not least kon de bewonersvereniging  haar gezicht laten zien.

Saamhorigheidsgevoel
De bewonersvereniging gaf ruime bekendheid aan deze schoonmaakactie door het vroegtijdig verspreiden van flyers en posters. De ochtend voor de actie trokken de initiatiefnemers met een megafoon door de wijk en belden ze huis aan huis aan met de oproep mee te doen.
Allemaal voorwaarden – het mooie weer niet te vergeten – waardoor de opkomst groot is en een wijkgevoel ontstaat waarbij iedereen zijn eigen multiculturele achtergrond zich verbonden voelt met zo’n

'Word ik nou beroemd'

wijkaanpak.

Voor KoKoKo zijn de doelstellingen ruimschoots behaald en ze hoopt dat het  een verbeterd bewustzijn oplevert bij kinderen en (hun) ouders over zwerfvuil. Volgend jaar wordt de schoonmaakactie herhaald en tweemaal door KoKoKo zelf uitgevoerd.

Eén reactie op “Karspelhof moet zwerfvuilvrij blijven”

  1. vindt het fantastisch dat de kinderen dat gedaan hebben maar het resultaat is dat er nu door de deelraad in deze wijk zo vaak wordt schoongemaakt dat het zwerfvuil in kantershof wordt vergeten. Maar ik moet er wel bij vertellen dat er nog steeds “varkens” in kantershof wonen die hun vuil overal neergooien behalve in hun vuilnisbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *