K-PLEIN ALS STUDIEOBJECT

HOE KAN HET PLEIN NAAST DE BONTE KRAAI ERUIT GAAN ZIEN? Elke woensdag van 17.00 – 19.00 uur is er een ‘buurt-uurtje’ in De Bonte Kraai. Bewoners en anderen die het woon-, werk- en leefklimaat in de K- buurt willen verbeteren kunnen daar op dat moment binnenlopen en van gedachte wisselen.

Woensdag 25 januari is er een interessante spreekster. Sanne, studente aan de Academie van Bouwkunst, geeft dan een presentatie over K-midden / het Plein / Nieuw Kraaiennest. In het ‘buurt-uurtje’ toont ze ook een maquette en materialen, waarover nagepraat en doorgedacht kan worden. Als Kleiburg-bewoonster woont zij midden in een veranderende omgeving.
Dit soort bewonersbetrokkenheid en -participatie maakt de K-buurt zo bijzonder. Samen Sterk, Samen K-buurt!

Geen blueprint
De presentatie is hét onderwerp van haar opleiding. Donderdag moet ze haar idee op de Academie presenteren. Dit is een voorstudie, dus NIET de blueprint.
Het is een STUDIE in MOGELIJKHEDEN waar de buurtbewoners leren (en weten) wat de belangrijke ‘pijnpunten’ zijn voor het ontwerpen van een goede openbare ruimte. Wat kan wel en wat kan niet? Welke invloed heeft dat ten opzichte van elkaar.

Doel
Een fijn stadsdorp met een kloppend hart voor de K-buurt, leefbaar en interessant voor zoveel mogelijk (K-)buurtbewoners en
in samenwerking met het Platform K-buurt, Bewonersorganisaties, OpenAteliers ZO, Herensoos, Geloofsgemeenschappen, buurtwerkers, buurtambassadeurs en andere organisaties en individuen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *