K-buurt wil Makassarplein-participatiemodel

Een buurtplein in de K-buurt. Ontwikkeld voor en mede door bewoners. Echt vlekkeloos loopt de participatie met deelraad en gemeente niet. En dan blijkt bovendien zo’n samenwerkingsvorm al te bestaan in Amsterdam Oost. Het ‘Makassarplein’ heeft veel al in de praktijk gebracht.

Donderdag 8 juni is ‘Makassarplein’ bereid gevonden in de Bonte Kraai een presentatie daarover te geven. www.bit.ly/leerpuntenmakassarplein.
Inloop om 17.30 uur met wat eten, aanvang om 18.00 uur tot ca. 19.30 uur.
Op het programma staat ook een discussie over ‘wijkaanpak vanuit de haarvaten’ in het algemeen en wat er geleerd kan worden voor en door de K-buurt en haar plannen.

Voor wie?
Een leerzame bijeenkomst voor bewoners, bestuurders, ambtenaren, beleidsmakers, politici, buurt-ontwikkelaars; kortom iedereen die de maatschappij een warm hart toedraagt is welkom.
Een uitnodiging (PDF) voor iedereen met hart voor de K-buurt.

Bewoners zijn de kracht van een buurt. Het doel is niet ‘strijd’ maar ‘constructiviteit’; samen de buurt van de toekomst bouwen, samen ook met de overheid. De wens is een overheid die dat stimuleert, ruimte geeft, faciliteert en het meest mogelijke eruit haalt wat erin zit:
een fijn stadsdorp met een kloppend hart als stadsdorpkern voor de K-buurt, integraal vormgegeven vanuit een leefbaarheidsvisie op een manier die maximaal bewoners bereikt en betrekt.

In dit K-buurtproject zijn vertegenwoordigd bewonersorganisaties, Open Ateliers Zuidoost, Herensoos, Moskee Taibah en andere geloofsgenootschappen, buurtwerkers, buurtambassadeurs, Platform K-buurt, en andere (buurt)organisaties en individuen.

Contact: HartVoorDeKbuurt@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *