K-buurt verenigd bij de kerstboom

Het was een groots en hartverwarmend gebeuren: het aansteken van de lichtjes van de kerstboom op het plein voor buurthuis de Bonte Kraai. Organisatie Hart voor de K-buurt had het evenement aangegrepen om alle succesvolle acties van het (bijna) afgelopen jaar te memoreren en er een feest voor de hele buurt van te maken.

Er was voorzien in allerlei soorten eten en drinken dankzij de winkeliers en ondernemers uit de buurt. Albert Heijn zorgde voor de warme chocomel, Döner Baba deed Turkse pizza / lahmacun, Leenderts Kitchen ging los op loempia’s en pasteitjes, Kleiburg’s Burenhuis van Buuren zorgde voor Hollandse hap, de bereworst- en fladderkar die altijd voor Appie staat deed een ‘proeverij’ van suri-specialiteiten, de islamitische gemeenschap verzorgde de nasi, bami en toebehoren, de Congolese gemeenschap verraste met Afrikaanse lekkernijen. Dit alles ook met medewerking van vele andere winkeliers zoals slagerij Teujib en Toko Atouli. De SP schonk tomatensoep en aan de bar was gluhwein verkrijgbaar.

Er waren optredens van o.a. Emre Krioro, Congo Poima, Unicorns, Jeandaura, MijnBuurtHeeftTalent, DJ Quintern, MC Rick Versace , Evos, Devv 10k. Gershwin Bonevacia droeg een gedicht voor.

Drijvende kracht achter de avond van 15 december, Mike Brantjes, bedankte alle bewoners en politieke partijen die geholpen hebben om de rechtstreekse verbinding van metrolijn 53 van en naar het centraal station te behouden. Hij kreeg er een mooi rood herdenkingsbord voor terug. Waar dat komt te hangen is nog niet duidelijk.

Andere successen zijn de komst van een ‘greenwheels’ in de K-buurt en dat de winkeliers een extra KVO-veiligheids-ster erbij hebben.

Verder werd 1104TV aangekondigd, een nieuwe vorm van buurt-TV samen met Razo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *