K-buurt stopt met werven container adoptanten; ‘’dit heeft geen zin’’

Afgelopen zomer is de K-buurt aan de slag gegaan om container adoptanten voor het wijkje Kortvoort te regelen. AT5 gaf daar ook aandacht aan.

Tijdens de grote bewonersbijeenkomst van afgelopen zomer had de Kbuurt zich een doel gesteld:  om Kortvoort schoner te maken, oa door het werven van container adoptanten, zodat aan het eind van het jaar tenminste 50% van alle containers in Kortvoort een adoptant zouden hebben.

Bewoners dachten: We pakken het aan, niet praten over doen maar handen uit de mouwen, Via diverse acties, container voor container, steeds een dag lang een tent bij een container locatie, wandelende dranghekken met spandoeken door de wijk etc, zijn in  twee maanden tijd totaal ongeveer 40 a 50 gegadigden-bewoners geworven en overgedragen aan de container adoptanten coördinator van de gemeente.

Afgelopen vrijdag deden bewoners navraag wat dat  alles nu heeft opgeleverd; 1 containeradoptant

Kennelijk waren een aantal emailadressen niet goed te lezen/geschreven want er had zich maar 1 persoon uiteindelijk aangemeld via de mail. Bewoners die ook een telefoonnummer hebben doorgegeven zijn nog niet gebeld omdat de coördinator over loopt in het werk.

Helaas hadden bewoners die terugkoppeling over de emails niet eerdere ontvangen, anders had de buurt daar in de buurt achteraan kunnen gaan.

De buurt kent de adoptanten coördinator als een zeer fijn en hardwerkend mens, daar ligt het niet aan. Maar als er kennelijk geen capaciteit is om aangedragen aspirant container adoptanten te verwerken, gaat dit nergens naar toe. Voor de mensen die zich destijds inschreven, is het momentum inmiddels wel voorbij. De lijst van 40-50 personen die zich wilden inzetten voor schoon, kan inmiddels wel als afgeschreven worden beschouwd.

De K-buurt stopt voorlopig met werven van container adoptanten. Dit heeft geen zin.

Eén reactie op “K-buurt stopt met werven container adoptanten; ‘’dit heeft geen zin’’”

  1. Jammer voor alle goodwill, maar volkomen begrijpelijk om ermee te stoppen. Hopelijk leert de stad dat ze dit anders aan moeten pakken – met meer menskracht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *