Infographics voor hulp aan ZZP’ers en ondernemers

Studenten van de HvA hebben een aantal infographic’s gemaakt die ondernemers en ZZP’ers kunnen ondersteunen met het aanvragen van een van de regelingen die het kabinet beschikbaar stelt voor ondernemers en ZZP’ers. Uiteraard is BOOT van 09.00 uur tot 17.00 uur van maandag t/m vrijdag telefonisch (0642010760) bereikbaar om te ondersteunen bij het aanvragen van dergelijke regelingen. Graag de informatie verder verspreiden.

  • Infographic 1 gaat over BMKB: Borgstelling Midden en Klein Bedrijf-kredieten

Heeft u als ondernemer te weinig onderpand om geld te lenen? Informeer bij uw financier naar de mogelijkheden van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). De BMKB vergroot het onderpand en daarmee ook de financierbaarheid van de onderneming, ook in de toekomst.

  • Infographic 2 gaat over NOW: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid.

De NOW geldt voor alle werkgevers die werknemers in dienst hebben die in Nederland sociaal verzekerd zijn. De regeling is bedoeld voor ondernemers met personeel die gedurende 3 maanden minimaal 20% omzetverlies verwachten. Werkgevers kunnen met de nieuwe regeling een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten en hiervoor van het UWV een voorschot ontvangen.

  • Infographic 3 gaat over: Uitstel van belastingafdracht en verlaging van voorlopige aanslagen op aanvraag.

Een mogelijkheid om uitstel aan te vragen voor ZZP’ers en ondernemers over de te betalen belastingaanslagen. Hieronder vallen onderandere de  inkomstenbelasting, bijdrage zorgverzekering, vennootschapsbelasting, loonheffing en omzetbelasting.

 Infographic 4 gaat over TOZO: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Een tijdelijke uitkering die het inkomen voor van zzp’ers voor maximaal 3 maanden aanvult tot aan het sociaal minimum.

  • Infographic 5 gaat over TOGS: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19

Via de regeling TOGS kan deze specifieke groep ondernemers sinds vrijdag 27 maart een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand.

Foto: de medewerkers van BOOT/HvA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *