Gezocht: enkele container-adoptanten

In april vorig jaar waren er in Zuidoost 14 container-adoptanten actief. En nu staat de teller al op 80! Het stadsdeel zoekt nog voor 4 plekken een containeradoptant: Kikkenstein, Kruitberg, Gravestein en Geldershoofd. U kunt zich aanmelden via containeradoptant.zuidoost@amsterdam.nl of bel 14020. Zie over het werk van deze mensen eerdere berichten  op deze site.

Al 80 adoptanten van Zuidoost die zich met hart en ziel inzetten om hun omgeving schoon en leefbaar te houden. Met uw inzet ziet Zuidoost er mooier uit. En nu de buitenwereld voor heel veel mensen een stuk kleiner is geworden, is hun uitzicht op de straat, perk of plein belangrijker dan ooit. Dus uw werk ook: u maakt verschil.

Als container adoptant krijgt u ook toegang tot een speciaal nummer om een extra ophaal aan te vragen  als het zich ophoopt.

Containertuintje
Sinds september 2019 legt de gemeente containertuintjes aan die precies rond een container passen. We weten dat een frisse en fleurige uitstraling bij containers helpt. Bewoners zetten echt minder snel hun afval naast de container als er zo’n tuintje omheen ligt. Als de bewoner een container adopteert, kan die bewoner-adoptant meteen containertuintje aanvragen.

We verzamelen de aanvragen voor de containertuintjes en leggen die een paar keer per jaar aan. Als een tuintje verloedert, halen we het weg. Hebt u interesse in een containertuintje? Neem dan contact op uw gebiedsvertegenwoordiger Joan Bongsomenggolo via mail containeradoptant.zuidoost@amsterdam.nl 

Dit e-mailadres is niet voor meldingen met voorrang. U kunt ook direct contact opnemen met Joan Bongsomenggolo (coördinator adoptie ondergrondse containers Zuidoost en Oost) via J.Bongsomenggolo@amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *