Inbraakpreventie en synthetische DNA

In een h.a.h.-brief van de gemeente wordt aandacht gevraagd voor inbraakpreventie en de inzet van synthetische DNA. Tussen 10 december 2017 en 1 maart 2018 komen buurtvoorlichters bij in Kantershof en omliggende wijken aan de deur om u een gratis DNA markering set aan te bieden.
Deze vrijwilliger komt tussen 10.00 uur en 20.00 uur langs. De buurtvoorlichters zijn te herkennen aan hun gele hesjes en zullen zich legitimeren.

In de brief staat verder:

Beste bewoner,

Politiecijfers tonen aan dat in het najaar het aantal inbraken stijgt. Vooral rond de kerstdagen, omdat inbrekers weten dat bewoners dan minder vaak thuis zijn.

In Zuidoost zetten wij in de buurten waar het aantal inbraken relatief hoog ligt, een extra middel in om het inbrekers nog lastiger te maken: DNA markering.

Onzichtbaar gemerkt
Een DNA markering set bestaat uit een onzichtbare markeringsvloeistof en een raamsticker. Met deze vloeistof kunt u uw waardevolle bezittingen voorzien van een markering die vrijwel niet te verwijderen is. De politie kan de markering eenvoudig vinden met een UV-lamp. Hierdoor wordt het bezit van gemarkeerde voorwerpen voor een dief en/of heler minder aantrekkelijk. Met de (raam)sticker waarschuwt u de inbreker dat uw waardevolle bezittingen zijn gemarkeerd. Er komen ook borden in uw wijk te hangen waarop staat dat er DNA markering gebruikt wordt. De ervaring leert dat het aantal inbraken na het gebruik van de DNA markering sterk daalt.

Meer veiligheidstips vindt u op www.amsterdam.nl/donkeredagentips

Contact of nog niets ontvangen?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid via 020 252 5251 of mail
veiligheid.sdzo@amsterdam.nl.

 

 

 

Niets ontvangen? Bel of mail naar

Foto: website gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *