In the Pocket

HET GROOTSTE BROEKZAKARCHIEF VOOR JONGE AMSTERDAMMERS. ‘In de Pocket’ verzamelt via WhatsApp en Snapchat foto’s en video’s. Maak kennis met deze digitale verzameling Interarchive . Op donderdag 13 oktober om 19.00 uur opent de expositie ‘In de Pocket’ in OBA Reigersbos.

De expositie is samengesteld uit drie jaar archiefwerk van Imagine IC met jongeren. In participatiebijeenkomsten deelden tientallen straatvoetballers, taalvirtuozen en feestgangers hun broekzakarchieven én de emoties en betekenissen die daarbij horen. Presentatrice Eva Cleven (bekend van FunX, NTR en VPRO) interviewt straatvoetbalster Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en DJ Atti.
Welke momenten bewaren zij voor de toekomst? Waarom zijn die voor hen cultureel erfgoed? Inloop vanaf 18.30 uur. Gratis entree.

Interactieve archiefinstallatie

inthepocket350
In de Pocket presenteert de broekzakarchieven van o.a. straatvoetballer Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, rapper Akwasi en DJ Jarreau Vandal. Copyright Imagine IC

De archiefinstallatie In de Pocket, ook wel Interarchive, is een digitale verzameling van ingebrachte foto’s, films en mini-documentaires. Je kunt zoeken op termen als ‘status’, ‘connectie’ en ‘mode’.  Vervolgens maak je een selectie uit de wereld van straatvoetbal, feesten en stadstaal.
Wat zijn de looks, de feels en de sounds van een feest? Wat betekent het als je een panna krijgt? En welke taalvariaties gebruik jij? Ontdek de rituelen en stijlen die je nog niet kent en stel jouw eigen keuze samen.
‘In de Pocket vertelt het verhaal van de stad, door de stad. Iedereen kan via WhatsApp en Snapchat eigen items toevoegen aan de collectie’, aldus projectleider Robin Vermeulen.

Bezoekersinfo en educatie

  • Bekijk op www.imagineic.nl en oba.nl het volledige programma van de opening
  • OBA Reigersbos vind je op Rossumplein 1 (winkelcentrum Reigersbos), vlak bij metrostation Reigersbos
  • Openingstijden: kijk op www.oba.nl/openingstijden
  • Boekingen van rondleidingen en educatie (ook op maat): 020-4894866 (Robin Vermeulen)
  • In de Pocket is te zien in OBA Reigersbos van 13 oktober tot 30 november 2016), daarna verhuist de tentoonstelling naar OBA Slotermeer, Buitenveldert en Banne Buiksloot.

OBA en Imagine IC 

De Openbare Bibliotheek Amsterdam en Imagine IC werken samen om het leven van jongeren in de grote stad te laten zien. Imagine IC ontwikkelt exposities, die vervolgens te zien zijn in OBA-vestigingen door de hele stad. Zo kun je kennis maken met verhalen van nú. Expositie ‘In de Pocket’ is het startschot van deze nieuwe samenwerking.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *