Impressie A9 bij Kantershof

Tot nu toe was niet duidelijk hoe ver de A9-tunnel richting Kouwenoordweg en het naastgelegen gedeelte van Kantershof zou opschuiven. Omgevingsmanager Lammert Postma van Rijkswaterstaat heeft bijgaande impressies laten maken van de nieuwe situatie, geprojecteerd op een luchtfoto van de huidige situatie en voorzien van maatvoering. Duidelijk is dat de waterpartij tussen Kantershof en de A9 een stuk smaller wordt.

Voetgangers- en fietsbrug
Over de subsidiemogelijkheden voor de voetgangers- en fietsbrug op de locatie van het Geerdinkhofpad heeft RWS gesprekken gevoerd met onder meer Stadsregio. Deze diensten kijken met name naar het belang van fietsverbindingen en redeneren vanuit de tijdswinst die een dergelijke brug voor fietsers betekent. Het initiatief van een groep betrokken Kantershofbewoners richt zich juist op de groep die door de verbreding van de A9 tussen wal en schip valt: de voetgangers, rolstoelers, ouderen met rollators, mensen met kinderen en honden. Fietsers kunnen inderdaad zonder al te veel moeite een stukje om fietsen. Hoewel het ook voor hen jammer is dat hoofdnet fiets hier onderbroken wordt en ze geacht worden de aanzienlijk minder aanlokkelijke route langs de Provincialeweg te nemen. Maar de insteek is een toegankelijke verbinding terugbrengen op de plek waar deze altijd al is geweest.

Lammert Postma komt spoedig met een reactie namens RWS en het stadsdeel. De Kantershofffers beraden zich dan over vervolgstappen. De impressie van de brug in de nieuwe situatie is in opdracht van Postma in de maak en wordt medio februari verwacht.

kaart Kantershof luchtfoto - bermkant  v1

 

Getagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *