Horeca Langerlust blijft behouden

Boerderij Langerlust blijft een horecafunctie houden: de gemeente ziet af van het voornemen er een broedplaats voor kunstenaars van te maken. Wel gaat per 1 oktober The Colour Kitchen weg omdat hoofdhuurder Pantar de door de gemeente verhoogde huur niet kan opbrengen. De nieuwe huurder zal dus een ‘kostendekkende huurprijs’  moeten betalen. De massale protesten uit de buurt tegen het verdwijnen van de horeca (en in het bijzonder The Colour Kitchen) uit de boerderij aan de Weespertrekvaart hebben resultaat gehad.

Niet alleen blijft de horeca, misschien komt even verderop, aan de Provincialeweg 22, ook een horecafunctie. bij. Deze woning staat namelijk onder een hoogspanningsmast en verliest daarom de woonfunctie.  Het pand wordt nu anti-kraak bewoond. Na februari 2019 komt er een nieuw bestemmingsplan en worden de ideeen uit de participatie voor de vernieuwing van de Gaasperplas meegenomen. Momenteel wordt gedacht aan een maatschappelijke functie gericht op groen, met kleine ondersteunende horeca.

2 reacties op “Horeca Langerlust blijft behouden”

  1. Goed te zien dat er wordt geluisterd aan de lokale bevolking. Laat ons hopen op een goede vervangende horeca met ook maatschappelijk bijdragen net als Color Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *