Het verhaal achter de Welkom borden

Heeft u ze al gezien, die borden bij de ingang van onze  K-buurt?

Er zit een verhaal achter.  In 2016 haalde de toenmalige wijkmakelaar Gracia Clydesdale een aantal buurtbewoners bij elkaar om te brainstormen over Wonen en Veiligheid. Een focusgroep noemde ze dat.

De groep van 5 bewoners ging aan de slag en kwam na maanden door de buurt gaan met 10 ideeën voor verbetering van de wijk.  Een ervan was om het saamhorigheidsgevoel en buurt trots te versterken door borden bij de ingang van de wijk te plaatsen.  Het idee is op zich niet nieuw,  andere steden en wijken hebben het ook.  Er werden verschillende modellen bekeken uit diverse delen van het land, soms ook met elektronische buurt informatie erop.

De bewoners mochten de 10 verbeter voorstellen op stadsdeel presenteren.  Daar werd gezegd ‘’goed bezig’’ en ze stopten het in een la.  Voor één van die bewoners was dit de eerste ervaring met participatie Zuidoost-style en het begin van een jarenlange strijd tegen zulk soort fopspeenparticipatie . ‘Hoezo heb je ons dan gevraagd als je er niets mee doet?’  Toenmalig bestuurder Vyent zei nog:  ‘’Als je wilt dat er iets mee gebeurt, dan moet je er zelf achteraan.’

Aldus geschiedde.

Inmiddels zijn we een succesvol lobby-traject-vanuit-bewoners-om-ontwikkelbuurt-te-worden, met extra invloed voor bewoners, verder (https://1104enzo.nl/de-motie/ ).   Hebben we als K-buurt mede daardoor 610.000 euro extra de buurt in weten te krijgen voor fysieke verbeteringen https://1104enzo.nl/category/actueel/ontwikkel-je-buurt/ en hebben we de borden op die verbeter lijst kunnen zetten. 

Nu, na 5 jaar, staan ze er !

De achterkanten, met ‘’tot ziens’’ in vele talen, moeten er nog op.  Op de voorkant staat de URL van www.1104enzo.nl ,  de centrale informatie-bron van onze  buurt , ook zonder social media account toegankelijk. Om zo te helpen dit stuk  buurtcommunicatie-infrastructuur beter  de bewoners  te laten bereiken.

Komende zaterdag 11 sept 2021  zal er 1 bord ‘onthuld’ worden ter gelegenheid van de opening van de week van 1104.  Op de hoek van Goois Kant en Kolfschotenstraat,  daar waar het fietspad vanuit het Nelson Mandelapark bij Switi Wonen Kortvoort binnenkomt,  vindt om ongeveer 14:00 uur de onthulling plaats door Saundra Williams, de directeur van  Masterplan Zuidoost (https://zoiszuidoost.nl/_  ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *