Speeltuin Laag Kouwenoord/Kantershof zaterdag officieel open!

Zaterdag 4 september om 12.30 uur is de opening van de speeltuin tussen Kantershof en Laag-Kouwenoord en het voetbalveld door de directeur van Masterplan Zuidoost, Saundra Williams. Iedereen is welkom en er worden ijsjes uitgedeeld (chocolade/room en waterijsjes).
De werkgroep Speeltuin die dit geweldig heeft gecoördineerd is ook uitgenodigd om wat te zeggen. De speeltuin is eind 2020 al opgeleverd en is ontworpen in het kader van het Ontwikkeljebuurt-traject en omwonenden.

Deze speeltuinplek in Kantershof/Karspelhof-Laag Kouwenoord was jarenlang slechts een droom van bewoners. Tot HartvoordeKbuurt (bij monde van Sylvia Loos uit Laag Kouwenoord ) deze met het verkiezingsdebat 2018 inbracht. Met onze succesvolle lobby eind 2017 om K-buurt ontwikkelbuurt te maken, kwam in 610K  in 2018  beschikbaar voor fysieke verbetering van de Kbuurt.
 
De eerste plannen van ambtenaren voor die 610K waren duidelijk vanachter een bureau bedacht. Met onder meer deze speeltuinplek als voorbeeld hebben we toen een succesvolle bid, ondersteund door !Woon, kunnen maken om zelf aan de slag te kunnen om wensen van de mensen op te kunnen halen, o.a. ook dankzij de motie ‘sociaal geld’ https://bit.ly/ontwikkelbuurtenmotie waar K-buurt speciaal in werd genoemd. De K-buurt is de enige buurt waar de participatie van ontwikkelbuurten door bewoners zelf ter hand is genomen en uitgevoerd. https://1104enzo.nl/category/actueel/ontwikkel-je-buurt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *