Heeft Zuidoost nog orgaandonoren?

Amsterdam Zuidoost heeft met een percentage van 24,5% van de inwoners verhoudingsgewijs de minst geregistreerde orgaandonoren. Eelderwolde telt met 55,1% de meeste geregistreerde donoren die meedoen. Op de website van de organisatie kun je de hele Donorstand van Nederland volgen. De campagne ‘Ja of Nee’ wil tijdens de zomer meer donoren werven.

JaofneeDe orgaandonorcampagne is een initiatief van het ministerie van VWS, zo’n acht gezondheidsfondsen en de Nederlandse Transplantatie Stichting. In het Donorregister staan 5,7 miljoen Nederlanders geregistreerd; veel, maar dat moeten er veel meer worden volgens de organisatie.

Op de website jaofnee.nl kun de donorstand per plaats zien. Geïnteresseerden kunnen zich op die site met DigiD binnen 2 minuten aanmelden als orgaandonor. Een formulier printen en opsturen kan ook.

Door de donorstand per plaats te publiceren, wil de organisatie burgers motiveren om hun woonplaats hoger op de lijst te krijgen. En dan kan/wil/moet/mag – u mag het zeggen – Amsterdam Zuidoost niet achterblijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *