Gemeente geeft plein Bonte Kraai vorm

NIEUW PLEIN Terwijl de plannen voor de bouw en herinrichting van de Karspeldreef (zie eerder bericht) in volle gang zijn, wordt het plein voor de Bonte Kraai opnieuw bestraat en vormgegeven. Volgens projectleider Maaike Romans van de gemeente was er subsidie beschikbaar, met als voorwaarde dat het karwei dit jaar afgerond moest zijn. Het voornemen wacht al jaren op uitvoering. Op het plein komen magnolia’s met plantvakken eronder, banken, zitelementen en bedriegertjes. Ook komt er een haag rond de parkeerplekken. Kijk HIER voor het ontwerp.

In 2014 en 2015 hebben bewoners met het stadsdeel een ontwerp gemaakt voor de tijdelijke inrichting van de groenstrook ten oosten van buurthuis de Bonte Kraai, waar tot 2003 winkelcentrum Kraaiennest stond. Het stadsdeel heeft toen toegezegd om te kijken of de ideeën voor het plein van bewoners tijdelijk kunnen worden gerealiseerd op het moment dat de bestrating in het kader van regulier onderhoud moet worden vernieuwd. Dit is niet gebeurd.

Inspraak?
Het Platform heeft de volgende aanmerkingen op het ontwerp: Een door bewoners geopperd (geprint) doolhof (in de straatstenen) en een podium ontbreken. De bankjes bieden geen beschutting en schaduw: ongewenst voor velen. De toegang voor de vrachttrucks voor de voedselbank wordt bemoeilijkt. De toegezegde sportspot (conditie) en het volleybalveld ontbreken. Wifi-ontvangst op het K-buurtplein is nog steeds niet geregeld. Ook de situatie voor voetgangers die langs de Karspeldreef naar het metrostation lopen, is niet verbeterd: nog steeds moeten zij om de parkeervakken heen lopen en (onnodig) de straat oversteken. Door de hagen kunnen zij niet meer over de parkeervakken. Platform K-buurt betreurt dat het niet betrokken is in de concretisering van de tijdelijke inrichting. Over de manco’s wordt contact opgenomen met Stadsdeel Zuidoost. Maaike Romans zei bij de voorlichtingsavond van 17 november in de Bonte Kraai dat er ‘geen geld is’ voor bijvoorbeeld een podium. Kennelijk is er wel geld voor de door de gemeente bedachte voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *