Geen Metro 53 vanaf 27 mei

De metrotunnel tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal gaat in de komende periode dicht. Er rijden dan geen metro’s, wel bussen, op het traject Amsterdam Amstel – Amsterdam Centraal. Dat is in de periode van 27 mei – 6 juli vijf avonden per week (zondag t/m donderdag) vanaf 20.30 uur en van 8 juli t/m 25 augustus.

Reizigers uit de richting Gaasperplas (in deze periode rijdt alleen metro 50 – metro 53 rijdt dan NIET) van/naar Amsterdam Centraal stappen extra over op Van der Madeweg. Dat geldt zowel tijdens de sluiting van de tunnel als tijdens dagen dat er ’s avonds wordt gewerkt aan voorbereidende werkzaamheden en testen.

De Oostlijn is na 35 jaar intensief gebruik toe aan renovatie. De eisen voor tunnels zijn veel strenger dan in de jaren zeventig. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, worden de vluchtwegen in de tunnel aangepakt. Na de werkzaamheden voldoet de Oostlijn aan de nieuwste veiligheidseisen. Na de zomer zijn de werkzaamheden voor de renovatie van de metrotunnel van de Oostlijn afgerond.

Informatie over rijtijden van metro’s en pendelbussen vindt u op de website van GVB.

fase1.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *