Gaasperdammertunnel in 3D

P1010214bezoekersA9Gisteren was de eerste bewonersbijeenkomst over de A9 / Gaasperdammertunnel. De opkomst was enorm, zo’n 120 bezoekers. Rondom de zaal stonden vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en IXAS om toelichting te geven bij de schetsen en technische tekeningen. De inhoud van de presentaties van zowel RWS als IXAS komen overeen met die we eind oktober 2014 al publiceerden.

Op de bijeenkomst werd ook een 3d-impressie van de A9/Gaasperdammertunnel getoond, met op ‘het dak’ een park ter grootte van 2x het Vondelpark. Bekijk hier filmpje.

Belangrijk voor Kantershof is dat bij de start van de bouwwerkzaamheden het (definitieve) geluidsscherm tussen de A9 en de wijk al wordt geplaatst. Het water tussen de A9 en Kantershof wordt versmald. Detailinfo daarover volgt.
Over een eventuele brug over de Gaasperdammertunnel ter vervanging van het tunneltje (Geerdinkhofpad) naar het Gaasperpark wordt nog druk overlegd. Binnenkort zal blijken of het nodig is een petitie daarvoor op te starten.
Op de vraag over de uitlaatgassen bij de uitgang van de tunnel – ter hoogte van Kantershof – werd door RWS geantwoord dat die waarden binnen de daarvoor geldende norm vallen.Windtunnelonderzoek door TNO en testen bij de uitmondingen van recentelijke aangelegde tunnels blijken dat te bevestigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *