Fruittasjes voor de senioren in Kantershof

Aan het begin van de coronaperiode kwam Astrid Gilds, één van de kernteamleden van Hart voor de Kbuurt, met het idee om kwetsbare senioren te hulp te schieten. In haar netwerk merkte zij dat een aantal ouderen niet over een goed geolied netwerk beschikt. Zij wilde hen een luisterend oor en zo nodig hulp aanbieden. Door het geven van een tasje met fruit, en een brief met haar telefoonnummer erin, werden de senioren verblijd. Hart voor de Kbuurt stelde de tasjes met inhoud beschikbaar. Het was een groot succes. Een aantal senioren neemt regelmatig contact op met Astrid.

Hart voor de Kbuurt is bezig met het opzetten van een senioren platform. Medewerkers zijn in gesprek met het Henriette Roland Holst Huis, Koornhorst, Kas Dushi en het Chinese Wooncentrum (Nieuw Kempering), om hen te ondersteunen bij activiteiten, als de coronaversoepelingen dat weer toelaten.

In de Kbuurt worden regelmatig activiteiten voor senioren georganiseerd, maar dit gebeurt bijna altijd in clubverband. Het seniorenplatform wil graag ook activiteiten voor individuele senioren aanbieden.

Tijdens een gesprek met Marina Barink en Marion Schruyer van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof, bleek dat zij ook geïnteresseerd waren in het aanbieden van de fruittasjes. Op woensdag 3 juni zijn zij met een groepje vrijwilligers langsgegaan bij de eerste helft senioren in de wijk. Alle senioren waren heel enthousiast en blij verrast met de attentie en de aangeboden hulp. De Bewonersbelangenvereniging bood hen ook een leuke mok aan. Velen van hen zullen overwegen om zich aan te melden bij het seniorenplatform en de belangenvereniging. Op woensdag 10 juni zullen zij de tweede helft bezoeken. Hart voor de Kbuurt zal bekijken hoe andere senioren uit de Kbuurt bereikt kunnen worden voor deze actie.

5 reacties op “Fruittasjes voor de senioren in Kantershof”

 1. Wat een mooie actie! Net even dat stukje aandacht waar zorgverleners vaak geen tijd voor hebben. Super!

  1. Hi Floor, dankjewel voor je je mooie bericht en het is zó waar wat je schrijft!!! Alle senioren waren blij verrast en héél dankbaar.

   Hartelijke groet,

   Angelique Hoogmoed
   Hart voor de K buurt

 2. Goedendag,

  Fantastisch initiatief…

  Hart voor de Kbuurt…wilt senioren óók verblijden met een fruittasje….begrijp ik….

  Kan ik iets betekenen?
  Hoor het graag..

  Groet,
  Moon

  1. Hi Moon, dankjewel voor je enthousiaste reactie!!! Voor aanstaande woensdag hebben we genoeg hulp, maar wellicht bij één van de volgende rondes?

   Hartelijke groet,

   Angelique

 3. Fantastisch!!
  Het senioren -platform mag mij altijd benaderen voor ideeën voor de bewoners van het Evean Henriette Roland Holst .

  Groetjes, Henriëtte van Dongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *