Update buurtbudgetten 9 juni live bij Pakhuis de Zwijger

Vorig jaar juni startte Amsterdam in 5 buurten (verspreid over Nieuw-West, Zuidoost en Noord) met buurtbudget pilots. In ieder stadsdeel werd 500.000 euro beschikbaar gesteld voor initiatieven die door bewoners bedacht, gekozen en uitgevoerd werden in samenwerking met het stadsdeel. Pakhuis de Zwijger organiseert een online bijeenkomst hierover, met onder meer als sprekers Angelique Hoogmoed en Mike Brantjes van HartvoordeKbuurt. Ook stadsdeelbestuurder Dirk de Jager schuift aan. 

Wat voor resultaat is er in de verschillende wijken geboekt? Hoe verliep de samenwerking tussen gemeente en bewoners? En waar liepen betrokkenen tegenaan? 

Aanstaande dinsdag 9 juni om 16.00 uur kunt U deze bijeenkomst van de wethouder, ambtenaren, initiatiefnemers en andere betrokkenen uit de verschillende stadsdelen live volgen via de livecast van Pakhuis de Zwijger; een terug- én vooruitblik, op zoek naar lessen voor meer zeggenschap en eigenaarschap onder bewoners en een meer duurzame samenwerking tussen bewoner en overheid.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Moon, Premwatie Khelawan
Moon, Premwatie Khelawan
6 juni 2020 19:15

Goedendag,

Succes….dinsdag….

Groet,
Moon

Renny van Delden
Renny van Delden
10 juni 2020 18:17

Bedankt voor de uitstekende presentatie tijdens de discussie ‘Buurtbudgetten” gisteren in Pakhuis De Zwijger!!! De filmpjes met de bewoners zélf aan het woord vond ik een vondst, prachtig, het draait n.l. om de bewoners en dan heb je ze. Jammer van de magere discussie over de G-Buurt verduistering, hoe is… Lees verder »