Fotografie verbindt generaties

TWEE KEER KIJKEN. Een bijzonder fotografieproject waarin ouderen en jongeren samen fotograferen. Buurtgenoten en leerlingen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmermeer (13-14 jaar) werkten 5 vrijdagmiddagen samen aan fotografieopdrachten. Zo kwamen ze in aanraking met het perspectief van de andere generatie. Bovendien leerden ze op een nieuwe of andere manier naar elkaar en de omgeving kijken. Zo wil Foam fotografie inzetten als een medium om verschillende generaties met elkaar te verbinden.
Ook in andere stadsdelen organiseert FOAM Twee keer Kijken.
foam_scherm300
In de workshops leer je van Foam museumdocenten meer over straat- en portretfotografie. Samen fotograferen – FOAM levert de digitale camera’s – en het elimineren van de resultaten van de opdracht tot één foto per persoon is een laagdrempelige manier om in gesprek te gaan. Het samen bedenken van een pakkende titel bij een foto draagt er ook toe bij.

De resultaten en alle verhalen worden in een eigen tentoonstelling gepresenteerd. De eindtentoonstelling vindt plaats op vrijdag 22 april om 15 uur op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Hier zullen de mooiste resultaten te zien zijn.

Ook eens meedoen? Meld u  aan bij FOAM. Ervaring is niet belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *