Fietspad langs Vaart in juni verbreed

Het stadsdeel gaat het fietspad langs de Provincialeweg verbreden. Het gaat om het gedeelte tussen Diemen en de Loosdrechtdreef. De verbreding van het fietspad wordt gecombineerd met de aanleg van een trottoir vanaf het Kantershofpad (in Kantershof) richting A9. Het Kantershofpad loopt kortweg gezegd van de moskee tot aan de Weespertrekvaart. Fase 1 gaat in juni beginnen aan het Kantershofpad. Dit bleek op een informatiemiddag op 15 april in het leslokaal van Schooltuin A. Wagner. Op de foto het ontwerp.
Tijdens de bijeenkomst informeerde het stadsdeel over het voorlopige ontwerp van het fietspad. Verschillende bewoners van Kantershof en Geerdinkhof stelden vragen. Naast medewerkers van het stadsdeel was er een vertegenwoordiger van Rijkwaterstaat. In september moet het fietspad met trottoir klaar zijn. De vraag is of er verlichting komt, want er liggen geen elektriciteitsleidingen en aanleg zou kostbaar zijn. Mogelijk is de route via de Weespertrekvaart door de werkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar (voor fietsers en wandelaars).OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overigens heeft ook de gemeente Diemen het fietspad langs de Weespertrekvaart opgeknapt. Het tunneltje aan het eind van het fietspad in Zuidoost langs de vaart is opgefrist.

Op maandag 20 april is er in Tulip Inn een bijeenkomst over de alternatieven voor het tunneltje onder de A9. Zie de website.

Reacties
Reacties op de verbreding van het fietspad kunnen voor 20 april schriftelijk of per mail gestuurd worden aan het stadsdeel. Het ontwerp kunt u inzien op de website van het stadsdeel www.amsterdam.nl/bekendmakingen of bij de balie van het stadsdeelkantoor. De mail kunt u richten aan: e.turkmen@amsterdam.nl

De schriftelijke reactie:
Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost
T.a.v. Afdeling POJZ
Postbus 12491
1100AL Amsterdam Zuidoost,
onder vermelding van Inspraakreactie Voorlopig Ontwerp Fietspad Provinciale weg

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *