DiemerCross door Diemerbos

Op zondag 10 februari organiseert AV’23 in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Diemen voor de tweede keer de DiemerCross, een echte cross over onverharde paden, dwars door het Diemerbos.

Iedereen die niet vies is van – een beetje – modder kan meedoen aan de DiemerCross: van jeugd tot volwassenen, van recreant tot wedstijdloper. Het is vooral een recreatieve loop.
Er zijn drie afstanden: voor deelnemers tot 14 jaar is er een jeugdloop over 1800 meter en voor recreanten en prestatielopers de Gaaspcross over 4500 meter en de Veeneikcross over 9000 meter (2 rondes). Kosten p.p. respectievelijk: 3, 4 en 5 euro.
De start en finish vinden plaats op het laantje bij de hoofdingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg.

Het nog jonge bos is de afgelopen jaren gerenoveerd waarbij restanten van een oud oerbos met veeneiken zijn aangetroffen. De conditie van de paden door het bos is erg afhankelijk van de voorafgaande weersomstandigheden. Het bos kan goed begaanbaar zijn, maar het kan ook veranderen in een grote modderpoel.

Gratis clinics
Op zondag 27 januari en 3 februari zijn er dit jaar ook gratis clinics onder deskundige begeleiding voor iedereen die wil gaan hardlopen: start 11:30 parkeerplaats Diemerbos, Muiderstraatweg.

Alle informatie is te vinden op diemercross.av23.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *