De zorg de baas

imageMantelzorgers kunnen zelf ook in de verdrukking komen. Vandaar de gratis cursus ‘De Zorg de Baas’ die wordt gehouden vanaf 9 oktober 2013. Markant organiseert het in de avonduren om mantelzorgers met een baan ook de gelegenheid te geven deze curus te volgen.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus reageer snel.

Als je zeer lang en intensief voor een dierbare met een ziekte of beperking zorgt is het belangrijk de balans te (her-)vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor Jezelf. Het gaat in deze cursus om het versterken van de eigen kracht zodat je de zorg beter kunt volhouden.

“U leert tijdens de cursus onder andere gevoelens en grenzen aan te geven, de balans te vinden tussen stress en ontspanning, uw kwaliteiten te benutten, hoe u hulp en steun vraagt en helder communiceert en hoe u uw assertiviteit vergroot. Het gaat om het versterken van uw eigen kracht.”

De cursus wordt gegeven door Markant en bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten. ‘De Zorg de Baas’ wordt kosteloos aangeboden door het Stadsdeel Zuidoost.

Voor aanmelding bel je naar Markant, Centrum voor Mantelzorg, 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org o.v.v. Cursus De Zorg de Baas, Zuidoost 9 oktober met uw naam, adres en telefoonnummer.
Een kennismakingsgesprek maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure. Voor meer informatie: www.markant.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *