De Toevlucht houdt open huis

INLOOPDAG DE TOEVLUCHT. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur kun je komen kijken hoe bij Stichting de Toevlucht zieke, gewonde en jonge vogels worden geholpen. Ook zoogdieren als egels en vossen worden er verzorgd. De dieren die binnengebracht worden zijn verwond geraakt door het verkeer en ramen; of zijn ziek, of ouderloos geworden.

toevlucht_vogeltje300Door het revalideren, aan laten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, wordt 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.
Kijk rond en stel vragen stellen aan het personeel. De koffie en thee staan klaar.

Stichting De Toevlucht bestaat sinds 1989. Per jaar krijgt de Stichting meer dan 4000 vogels en 450 zoogdieren ter verzorging aangeboden door diverse dierenambulances en particulieren uit groot Amsterdam, Amstelveen, Ronde Venen en omstreken. De Toevlucht is er volledig voor gecertificeerd.

Dagelijks wordt de Toevlucht geconfronteerd met alle soorten vogels, vleermuizen, wilde hazen en konijnen, egels, marterachtige en vossen en dat alles met de vraag of zij dat kunnen verzorgen/revalideren om later weer los te laten in de vrije natuur.

De Toevlucht is te vinden in het park de Bijlmerweide, gelegen tussen de wijken Geerdinkhof en Kantershof in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *