24H in Kleiburg met kunst en bier

Er was volop belangstelling in en rond Kleiburg afgelopen zaterdag tijdens 24H Zuidoost. Zowel mensen van buiten de wijk als buurtbewoners kwamen in een kijkje nemen in de huizen/galeries/studio’s  en proefden drie bieren bij het Kleiklooster.

Drie kunstenaars in de ‘tweede en derde fase’ openden gastvrij hun huizen: Nadine Faber (grote portretten) en Jentie Youna Jelles (modefotograaf) wonen op de begane grond/eerste verdieping waar ze ook werken. Kijk HIER voor een reportage op RTVNH van Nicole Terborg over Jentie en haar Studio Plateau en andere bewoners. De jonge modefotografe Jentie Youna Jelles exposeerde haar werk in de studio en woonruimte. Jentie ziet zichzelf als een kind en de wereld als haar speeltuin. Bezoekers konden zich laten portretteren in de studio.

Nadine Faber schildert grote, precieze portretten met een klein kwastje. Haar gebruik van ei-tempera, goudverf en bladgoud is een verwijzing naar middeleeuwse iconen. Fabers intrigerende gezichten zijn vaak een reflectie van een (verwerkings-)proces waar de kunstenaar op dat moment in zit.

Bijzonder atelier 
Op de hoogste (9de) verdieping heeft Bas van der Tang zijn woning met atelier helemaal zelf vormgegeven. Hij maakt sculpturen, mobiles, meubels en nog veel meer. Tijdens 24H exposeerde hij zijn kunst in zijn woning. Mooi om te zien dat op de daken soms daktuinen of opbouwen verrezen zijn!

Er zitten meer bedrijven in Kleiburg: bijvoorbeeld het cateringbedrijf Happy Sandwich op 18A en Michiel Wijnbergh Fotografie onder het Kleiklooster.

En dan was het tijd voor een biertje! Dan kan ook in Kleiburg waar medio oktober het Kleiklooster (nr 29A) van start gaat. In opdracht van het klooster zijn drie bieren ontwikkeld dankzij crowdfunding. Veel bezoekers proefden in de zonnige ‘tuin’ van de brouwsels (DubbelBlond, Weizen en IPA). Later dit jaar zal het bier op tap zijn in De Nachtegaal.

De K-buurt wordt steeds bruisender! Hieronder een fotoimpressie. [nggallery id=136]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *