Dance festival aan de Gaasperplas

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt het dance festival Amsterdam Open Air The Weekender plaats aan de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost.  Tijdens Amsterdam Open Air kan je het festival twee dagen te bezoeken. In de nieuwe opzet wordt twee keer zoveel muziek geprogrammeerd. Meer acts, meer stijlen, en ook meer ruimte om muzikaal talent een kans te geven.

De locatie, het landschap van recreatiegebied Gaasperpark, leent zich uitstekend voor het festival. Door de mix van bomen, heuvels en het frisse water is het festival nooit overdonderend, en steeds verrassend.

Amsterdam Open Air is makkelijk te bereiken via metrolijn 53.

Kaarten zijn te koop via de website of bij één van de Primera verkooppunten.  prijzen vanaf  €37,50. Combitickets met verblijf op de nabijgelegen Gaaspercamping zijn mogelijk.  De camping is open van vrijdag 25 mei 12.00 tot maandag 28 mei 12.00.

Meer weten? Bekijk de agenda.

19 reacties op “Dance festival aan de Gaasperplas”

 1. Tis maar uit welke hoek de wind waait qua geluid(soverlast).
  Of krijgt Zuidoost er nog (meer of) iets anders voor terug?

 2. Hoi Tim en Claudia,We wensen julile een hele mooie reis naar Java en Bali. En we gaan julile zeker volgen op deze site. Ziet er weer mooi uit.We hopen weer veel verhalen te kunnen lezen en mooie foto’s te zien.Heel veel plezier, dikke kus Pap en Mam

 3. Hoi allemaal ik woon hemelsbreed 1km van Gaasperplas maar met de wind mee hoor je een hoop gebons!! Wel lastig want ik draai nachtdienst en kan moeilijk slapen!! Dus ik wil een schade vergoeding en direct stoppen met die onzin!!!

  1. Helemaal mee eens. Ik ben voor leven en laten leven maar een beetje minder decibels zou wel prettig zijn. Dit doe je je buren niet aan. Wat staat er in de vergunning?

 4. Zaterdag de 26e om kwart over tien ‘s avonds. Aan de huiskamerzijde is het kadoing, kadoing, kadoing en de aluminium kozijnen van de ramen en deur aan balconzijde trillen lekker mee. TV Kijken vereist concentratie en volumeverhoging. Maar aan de slaapkamerzijde staat het raam open en hoor ik alleen de vogeltjes fluiten. ‘t Is raar hoe de wetten van natuur en natuurkunde elkaar trotseren.

 5. Ook ik heb nachtdienst en woon 2 minuten lopen van de plas maar heb nergens last van gehad. Soort bijengezoem op de achtergrond, heel gezellig. Heb lekker geslapen, hoor.
  Hoop, dat jullie veel plezier hebben en ons mooie park brandschoon achterlaten…

  Veel fun nog!

 6. Achterin Reigersbos de hele dag niet in mijn tuintje kunnen zitten, niet kunnen barbequeen, ik kan verdorie niet eens normaal een film kijken door die geluidsoverlast! Het is van de zotte dat er zoveel decibels losgelaten wordt op zo’n vredige zondag waar mensen liever in hun tuintje genieten van de rust dan van die abnormaal harde bastonen!
  Welke malloot geeft hier toch een vergunning voor af??
  Je zal inderdaad maar nachtdienst hebben gehad

 7. Ik woon ook op paar minuten en moet zeggen behoorlijk kabaal hoor, die bas dreunt aardig door. Terwijl ik zelf ook best van een feestje houdt, als je ernaast woont en je kindje kan al twwe avonden niet slapen is het een ander verhaal.
  Voor 1 dagje per jaar valt het wellicht wel mee, maar er zijn nu al twee festivals en meerdere dagen feest.
  Vraag me toch ook wel af wat dat met de omgeving doet, is er dier oa. vogelrijke buurt. En er zijn toch prachtige andere buiten feest lokaties daar hoeft niet speciaal natuurgebied voor gebruikt te worden?

 8. Het is inderdaad ongeloofelijk hard, ben uit arren moede een stuk gaan fietsen, het was tot buiten Abcoude hoorbaar. Alleen al uit oogpunt van volksgezondheid zou hier actie op kunnen worden ondernomen, permanente gehoorbeschadiging van feestgangers is hier niet ondenkbaar. Ben zelf muzikant en wel wat gewend maar dit is echt grafhard.
  Vind het niet kunnen zo dicht bij een woonwijk. Is toch zot dat je het hele weekend ramen en deuren dicht moet houden vanwege de herrie ?

 9. Het is inderdaad ongeloofelijk hard, ben uit arren moede een stuk gaan fietsen, het was tot buiten Abcoude hoorbaar. Alleen al uit oogpunt van volksgezondheid zou hier actie op kunnen worden ondernomen, permanente gehoorbeschadiging van feestgangers is hier niet ondenkbaar. Ben zelf muzikant en wel wat gewend maar dit is echt grafhard.
  Vind het niet kunnen zo dicht bij een woonwijk. Is toch zot dat je het hele weekend ramen en deuren dicht moet houden vanwege de herrie ?

 10. ben blij dat het over is zit zelf op de camping 100 meter bij de party vandaan eerste dag was het ergst toen stond mijn kachel te trillen en vielen de schilderijen bijna van de muur,politie gebeld die konden niks doen werd mij verteld maar noteerde wel gegevens en zouden dat binnenkort overleggen aan de gemeente.ik kreeg een 06 nummer van de politie dat zou van de organisatie zijn gebeld werd niet opgenomen.toen om 11 uur eindeljk de muziek uit ging dacht ik heerlijk rust verkeerd gedacht want toen moest alles via fietspad langs mij naar de metro mijn man was voetbal aan het kijken en de tv stond op voluit van ellende heeft hij de boel uitgezet ,ik gun iedereen zijn pleziertje maar dit was niet normaal en het vreemde is dat de 2 e dag het geluid velen malen minder was en houdbaar hoe kan dat?

 11. Of je het hoort ligt voor een groot deel aan de windrichting. Eerste dag veel dreun waargenomen in Bijlmerpark en in mindere mate in mijn eigen woning bij Ganzenhoef.

  Buiten geluid raar dat je in het parkseizoen het park onbeschikbaar maakt voor de bewoners voor 2 weken. Dit is de recreatieruimte voor heel zuidoost. We sluiten toch ook het Vondelpark niet af voor 2 weken. Als de grasmat er net zo aan toe is als vorig jaar zijn bepaalde soorten recreatie niet meer mogelijk. Het zont, luiert en picknickt niet zo lekker in de modder.

  Verder totale overlast in de metro. Onmogelijk om met een kinderwagen in de metro te komen want de dames en heren studenten weigeren opzij te gaan. Mocht zelf twee metro’s laten gaan voor ik mee kon.

  Overlast is veel groter en heeft veel meer soorten invloed als de dames en heren politici willen weten. Daar is vast iets tegen te doen maar dan moet het wel gebeuren. Het excuus is dat het goed is voor zuidoost want positieve reclame omdat mensen hier dan komen. Helaas bestaan de bezoekers uit blanke studenten die na hun studie in Oud Zuid of de binnenstad willen wonen en dit stadsdeel niet goed genoeg achten. Dat wordt daar niet beter van.
  Wil je meer midden inkomens dan moet je je op gezinnen richten en niet op feestvierende studenten.

 12. In Gein1 was 2 dagen enorme geluid overlast van Amsterdam Open Air. Wat een terror weekend. Dit zou echt verboden moeten worden!.

 13. Wat een vreselijke geluidsoverlast vanwege die Amsterdam Open Air. Na 2 dagen gedreun had ik echt koppijn. Voor zo’n festival zou een andere lokatie moeten worden gezocht, ver van een woonwijk.

 14. Ow wat een aanstellerij allemaal zeg.
  Oordoppen zijn 1 euro bij de Etos.
  Bovendien was iedereen uit de buurt (tot en met Driemond aan toe) uitgenodigd op de bijenkomst maar volgens mij was niemand van jullie daarbij.
  Ik draai ook nachtdiensten, dagdiensten, ochtenddiensten en avonddiensten.
  En agh die 2 dagen per jaar? Het is notabene in het park en niet direct aan een woonwijk.
  Ja af en toe kaboing kaboing. Hoeveel overlast heb je wel niet gehad toen die nieuwe woningen gebouwd werden hier allemaal in de buurt? En jeetje woon je dan niet heel dicht bij de snelweg? Of die metro zeg… die DINGDONG bij elk metro station? Trouwens, ik ben blij dat sommige mensen vanwege de KABOING niet konden barbequen, want wat een stank geeft dat altijd.
  En mensen ik rij een mega zuinige en stille auto, kan niet iedereen dat doen? Die herrie altijd!
  en willen jullie ook stoffen hoesjes maken voor om de wieltjes van de vuil containers? Want het is elke zondag avond hetzelfde liedje.

  Alsjeblieft, zeur niet zo! twee dagen per jaar een feestje in de buurt.
  Waarschijnlijk zorgen jullie eigen kinderen voor meer overlast in de buurt het hele jaar door.
  ZO… DUS DAT!

 15. Helemaal eens met Maartje! Leven en laten leven mensen, niet zo snel zo makkelijk zeuren, voordat je het weet begint iemand te zeuren over iets wat voor jou zelf nou juist het leven de moeite waard maakt. En zeker in een, van diversiteit bolstaand Zuidoost zouden we ruimte voor elkaar moeten willen koesteren? Wees wat kritischer mbt je “klachten” alsjeblieft. In dit specifieke geval zijn er ook tienduizenden (!!) die een heerlijk weekend gehad hebben. Die vele mensen hebben een heel positief beeld overgehouden van Amsterdam Zuidoost. Bovendien is het terrein volgens mij (en ik ren er zeker 3 keer per week voorbij) in keurige staat achtergelaten.

  1. Gisteravond ben je zeker niet aan rennen toegekomen Laurens? of loop je zo hard dat je die bende niet meer ziet? wie ruimt al die troep zoals linten in de bomen allemaal op?
   Heb geprobeerd het positief te benaderen; moeilijk!
   Waarom houden we dit soort evenementen niet in het Bijlmerpark -kan de concurrentie met Kwakoe ruimschoots aan- of in het Arena gebied? De groene longen van Zuidoost waren dit weekend wel ernstig vervuild.
   Volgend jaar gewoon weer dit evenement, maar wellicht andere locatie en strengere voorwaarden m.b.t. tijdstip en geluid.

 16. Hallo

  ik vind het totaal geen probleen een weekend muziek te horen, is toch juist leuk, en zijn we niet allemaal jong geweest? ik word altijd een beetje moe van zuur pruimen die altijd maar wat te klagen hebben, en wat is nou 1 weekend per jaar?
  een gaasperplas bewoner!!

 17. Jong of niet jong! De hele natuur is daar helemaal naar de klote broedvogels enz!! Ga lekker op een eiland met die festivals. Dan die gevallen met alcohol/pillen nog meer ziekenkosten/kotsen.
  Moet zelf een koptelefoon op kan me eigen gedachte niet meer horen!!! Weg der mee!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *