Damwand naast scherm A9 Kantershof

Naast het geluidsscherm langs de A9 bij Kantershof wordt in het najaar een damwand geplaatst omdat de grond nog steeds niet stabiel is.  De bodem moet helemaal stabiel zijn om ervoor te zorgen dat ook het geluidsscherm stevig verankerd blijft.

Sinds de zomer van vorig jaar meet IXAS de bewegingen van de grond en wordt gecontroleerd of het geluidsscherm nog goed en veilig staat. In februari werden de funderingen van het geluidsscherm onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat deze in orde is en dat vervanging niet nodig is.

De metingen van de beweging in de bodem laten echter zien dat de grond nog steeds niet stabiel is. Het duurt waarschijnlijk nog jaren voordat de bodem bij het geluidsscherm niet meer beweegt.

Dit najaar herstel
Omdat de bodem in beweging blijft, neemt  IXAS maatregelen om het geluidsscherm te stabiliseren. Dit najaar komt er daarom naast het geluidsscherm over ca. 100 meter een damwand . Hiermee  wordt de beweging van de grond bij het geluidsscherm gestopt. De damwand worden met een trillingsarme methode aangebracht. Maar het werk zal hinder met zich meebrengen. Wanneer het wordt uitgevoerd en hoe dit precies gedaan wordt,  wordt momenteel in plannen uitgewerkt. Na de zomer komen er een bouwbericht en een informatiebijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *