Buurtschouw bij Kempering

Het Platform K-buurt, waarin ook de Bewonersbelangenvereniging Kantershof is vertegenwoordigd, kreeg op 17 oktober uitleg over de plannen voor garage/kantoor Kempering (tegenover de AH, naast de moskee). Projectleiders voor Kempering zijn Eva de Klerk en Gieneke Pieterse. Zij moeten in december een voorstel klaar hebben over de toekomstige invulling van Kempering. Daarom praten zij met diverse betrokken partijen.

Voor zeker tien jaar wordt een nieuwe invulling gezocht voor het garage- en kantorendeel. Het stadsdeel doet het liefst zaken met één ontwikkelaar (privé, stichting). De nieuwe bestemmingen zijn beperkt tot: stadstuinbouw, kleinschalige bedrijvigheid en ambachten. Het kantoordeel bestaat uit drie verdiepingen met elk zo’n zeven werkkamers.

Vloeren
De garage kent vijf deels schuine lagen (de bovenste is afsluitbaar) en parkeerdak. De vloeren zijn niet sterk. Er zijn al allerlei suggesties gedaan: een centrum voor gezond leven, hotel, opslagruimte voor Kameleonwinkels en marktmensen, party-centrum, tuincentrum, kunstmarkt, kunsthal, museum, champignonkwekerij, ski-school, kwekerij voor exotische bloemen, containermarkt, evenementencomplex, prethal voor kids, discotheek, moestuincomplex, bedrijfsverzamelgebouw, flexkantoren, studentenkamers, meubelzaak, campingzaak, caravanopslag, park&ride plus. In het grote complex kunnen ideeën worden gecombineerd.

Al op 12 december worden de voorstellen van Eva en Gieneke besproken in een Raadscommissie. Zie ook de Facebookpagina van het Platform K-buurt. Projectinfo op: www.evadeklerk.com en www.kunst-mest.nl

 

 

Eén reactie op “Buurtschouw bij Kempering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *