Buurtcamping in de Bijlmer?

De Buurtcamping is dé plek waar je elkaar ontmoet tijdens het weekend van 24 tot 26 juli 2015. Er zullen tussen de 30 en 75 tenten verrijzen op het terrein naast de fietscrossbaan en de moestuinen van Evergreen II.

Het leuke van een camping is dat je geen verschil ziet tussen arm en rijk. De Buurtcamping maakt daar gebruik van. Uiteindelijk is het de bedoeling dat een derde van de gasten betaald, een derde vrijwilliger is en een derde een Stadspas heeft. Op deze manier kunnen verschillende mensen die elkaar anders nooit zouden leren kennen elkaar ontmoeten en samen leuke dingen doen.

Twee jaar geleden was de Buurtcamping op initiatief van Roderik Scheapman voor het eerst in het Oosterpark. Inmiddels is de camping uitgegroeid tot een happening die door de hele stad zich afspeelt. In het Oosterpark, Noorderpark, Rembrandtpark, Flevopark, Sloterpark en nu ook in Amsterdam Zuidoost.
Wat er gebeurt is geheel afhankelijk van de lokale camping maar te denken valt aan een BBQ, yoga les, samen een kampvuur maken, broodbakken en een zeskamp. Je kunt het zo gek niet verzinnen.
buurtcampingXLVerder is de Buurtcamping een gewone camping met alle faciliteiten, dus er zijn sanitaire voorzieningen en een receptie. Uiteraard is er ook de onmisbare Tante Leen waar je dingen kunt lenen die jezelf bent vergeten mee te nemen.

Op www.debuurtcamping.nl zie je een impressiefilmpje van de campings in 2014.

Vrijwilligers nodig
De Buurtcamping Zuidoost is nog op zoek naar vrijwilligers die graag een steentje willen bijdragen in de opbouw (letterlijk en figuurlijk) van de Buurtcamping Zuidoost 2015. De contactpersoon (campingbeheerder) voor Zuidoost is Jeroen Kruisheer. Hij is mobiel bereikbaar op 06-48930266 en via mail.

 

4 reacties op “Buurtcamping in de Bijlmer?”

 1. Er is al een camping in Zuidoost. Waar gaat deze buurtcamping dan plaatsvinden? Laat me even raden. In het Gaasperpark natuurlijk. Waar men dan hout gaat kappen voor het kampvuur? Het vuile theewater in de Gaasperplas dumpen? Nee, liever niet.

  1. Beste Hetty,

   Zoals je in het berichtje kunt lezen sturen wij vrij van de Gaasperplas. Daar is, zoals je weet al een camping die het overigens heel leuk zou vinden om ons een weekeinde als buren te hebben. Maar we gaan het eerst voorzichtig aan doen op een veldje in de E-buurt. Mocht het een succes worden dan gaan we volgend jaar in het Nelson Mandela Park zitten.

   Ik zou het leuk vinden als je in het weekeinde van 24 – 26 juli bij ons langs wil komen om eens te proeven aan de sfeer die we met z’n allen gaan maken.

   Tot dan!

   Jeroen

 2. De camping in het Gaasperplaspark is niet voor Amsterdammers m.a.w. leuk initiatief maar ben bang dat het een dure zaak gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *