Buurtavond 3 september in Bonte Kraai

De gemeente Amsterdam (Pozo) organiseert op donderdag 3 september in het vernieuwde buurthuis Bonte Kraai een soort buurtfestival voor de K-buurt. De precieze inhoud is nog niet bekend. Aanvang: 19.30 uur. De gemeente is bezig met het maken van de gebiedsplannen voor 2016. Wat heeft de buurt nodig en kan dat georganiseerd worden? Wat kunt u als bewoner, ondernemer of organisatie doen voor de E-, G- of K-buurt en welke steun is daarbij van de stadsdeelorganisatie nodig?

De gemeente wil weten welke projecten en activiteiten in 2016 in deze buurt voortgezet moeten worden en welke nieuwe projecten/activiteiten ontwikkeld moeten worden.

De gemeente heeft het afgelopen jaar met buurtbewoners, organisaties en ondernemers besproken wat de speerpunten voor Bijlmer Oost – de E-, G- & K-buurten –  zijn. Wat moet de stad doen om ervoor te zorgen dat de buurten leefbaar en aantrekkelijk blijven?

De speerpunten voor 2016 zijn:

  • Verbeteren economische positie en wijkeconomie
  • Verminderen armoede en bevorderen zelfredzaamheid
  • Vergroten ontwikkelingskansen jeugd
  • Bevorderen zorg en gezondheid
  • Verbeteren leefbaarheid en veiligheid
  • Verbeteren woongenot en openbare ruimte

Deze zes speerpunten zijn het uitgangspunt van het gesprek op deze avond. Aanmelden kan via onderstaande links:

www.amsterdam.nl/algemene_onderdelen/item_224301/zuidoost/buurtfestival-buurt/?reload=true

Op woensdag 16 september is er een slotbijeenkomst van de bijeenkomsten die ok in de E- en G-buurten zijn gehouden. Dit in in NoLimit van 19:30-22:30 uur: www.amsterdam.nl/algemene_onderdelen/item_224301/zuidoost/slotbijeenkomst/?reload=true

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *