Buurbouw een kansenproject

BUURBOUW ZOEKT LOKALE INITIATIEVEN waar het stadsdeel beter van wordt en die Rijkswaterstaat met dit project kan ondersteunen’, aldus projectleider Marcel Hoogsteder.

Tijdens de Dag van de Bouw lanceerden Rijkswaterstaat, IXAS en de gemeente Amsterdam dit project ‘Buurbouw’. ‘De bouw van de A9 Gaasperdammerweg brengt veel activiteit en kennis naar Amsterdam Zuidoost.

Tot 2021 wordt gewerkt aan de verbreding en ondertunneling van de A9 Gaasperdammerweg. ‘Het geeft hinder, maar ook kansen, voor omwonenden en bedrijven,’ legt Marcel uit. Met het project is er ineens van alles aanwezig: een gebouw dat een jaar leeg staat, 24 kilometer bouwhekken, heel veel kennis, puin, zand, een decor en nog veel meer. Startende ondernemers, verenigingen, vrijwilligers of anderen die een mooi idee hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken wil Buurbouw graag ontmoeten.

Buurbouw400Buurbouw zoekt ideeën die een meerwaarde voor het stadsdeel opleven. Het biedt kansen voor ondernemers uit de buurt. Voor de Dag van de Bouw zocht de organisatie bijvoorbeeld iemand voor de hapjes en drankjes. Vijftien ondernemers van de The World of Food hielpen hiermee. De bouwers hadden heerlijk eten en de horeca-ondernemers een podium om te laten zien wat ze kunnen. Buurbouw geeft ook huiswerkbegeleiding aan leerlingen die last hebben van de bouwwerkzaamheden. Zo is er ongetwijfeld veel meer mogelijkheden.’

Hoogsteder benadrukt dat Buurbouw geen subsidiefonds of organisatiebureau is. ‘Jouw idee blijft jouw idee met jou als trekker. Wij denken en doen mee met de mensen en middelen die we hebben. Zo willen we Amsterdam Zuidoost helpen met onze aanwezigheid.’

Ziet u een kans? Surf naar www.buurbouw.nl of stuur een e-mail naar: post@buurbouw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *