Burgeracademie van start

De Burgeracademie Amsterdam Zuidoost (BAZ) is gisteravond gepresenteerd. Venzo is in samenwerking met de Gemeente Stadsdeel Zuidoost deze academie voor vrijwilligerswerk gestart.
De Burgeracademie moet het vrijwilligerswerk in Amsterdam Zuidoost professionaliseren. In samenwerking met organisaties en bedrijven wordt kennis en deskundigheid gebundeld en aangeboden aan de vrijwilligers. Dat zal een positieve invloed hebben op de kwaliteit als de positie binnen het vrijwilligerswerk.

Portefeuillehouder Urwin Vyent opende het programma. PvdA-raadslid Michiel Idsinga – indiener van de motie in het stadsdeelbestuur om deze academie mogelijk te maken – onderstreepte het belang van kwalitatief vrijwilligerswerk. Kim Radhakishun, directeur Venzo, gaf een korte uitleg over haar organisatie, waarna projectleider Akwasi Mensah de belangrijkste facetten van de Burgeracademie presenteerde (zie het fotoverslag). Kenny Zschuschen (adj.dir. Venzo) – achter de knoppen – heeft eveneens bijgedragen aan dit initiatief, waaraan drie jaar is gewerkt.
Tot slot proostten alle direct betrokkenen, vertegenwoordigers van de deelnemende partners en de gasten op het succes van de Burgeracademie.

[nggallery id=34]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *