Brutale inbraakpoging Kantershof

Afgelopen week, op donderdag, is er een brutale poging tot inbraak gedaan in de blauwe zone (huizen met blauwe rand) in Kantershof. ‘s Avonds laat sloeg iemand met een klinker uit de voortuin (formaat baksteen) het keukenraam in. De bewoners vermoeden een poging tot inbraak, omdat ze na de dreun en het glasgerinkel nog gerommel aan het raam hebben gehoord. Ook omdat het gat precies naast de hendel van het raam zit (die gelukkig op slot zat zonder sleutel erin) en omdat zij ‘s morgens constateerden dat ook is geprobeerd om de achtertuin te betreden.

De glaszetter verkeert in dezelfde overtuiging, nu hij het -gelet op de schade- aannemelijk acht dat iemand heel dicht op het raam heeft gestaan en de klinker met grote kracht door de ruit heeft geslagen. Bij vandalisme/het van een afstandje gooien van een klinker tegen de ruit, ligt een gat door-en-door niet in de lijn de verwachting.

De bewoners hebben de Bewonersbelangenvereniging op de hoogte gesteld. Ook hebben zij aangifte gedaan en de schade gemeld bij de verzekeraar. Foto: archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *