Bomen gekapt/verhuisd naar metro Kraaiennest

Negen bomen zijn verhuisd van de Kromwijkdreef -waar ze moeten wijken voor de nieuwe situatie/kruising bij de A9- naar de Karspeldreef bij metrostation Kraaiennest. Voor de herinrichting zijn -zoals altijd bij dergelijke kwesties- bomen de klos. Er zijn nu al grote bomen gekapt aan de afslag A9/Kromwijkdreef (voor een voet- en fietspad later) en bij de parkeerplaats bij de camping.
IXAS schrijft hierover: “We hebben deze week bomen gekapt voor de werkzaamheden bij de nieuwe kruising Loosdrechtdreef/Kromwijkdreef/Langbroekdreef. Hiervoor hebben we al veel eerder in het project een kapvergunning aangevraagd en verkregen. Vandaar dat u daarover recent niets heeft gezien. We hebben eind vorig jaar een inventarisatie gemaakt van welke bomen echt weg moeten voor de aanleg van het kruispunt. Daaruit is gebleken dat een aantal bomen toch kan blijven staan. 
Alle bomen die we weghalen worden gecompenseerd. Er komen er natuurlijk heel veel terug in het park op het tunneldak en ook langs de Loosdrechtdreef worden weer bomen aangeplant. De rest wordt door de gemeente Amsterdam ingevuld. De tekening hieronder geeft aan hoe het kruispunt er in de eindsituatie uitziet en waar bomen terugkomen.”

Op 3 februari om 19 uur is er een webinar van RWS over de komende ontwikkelingen. Kijk hier hoe u zich kunt aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *