Boek over? Geef het vluchtelingen

De OBA opent pop-up-bibliotheken in de drie opvanglocaties voor vluchtelingen in Amsterdam en zamelt daarvoor boeken en andere materialen in. Boeken bieden afleiding, ontspanning en steun en helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Daarom opent de OBA binnenkort pop-up-bibliotheken in de drie opvanglocaties voor vluchtelingen in Amsterdam (Flierbosdreef, Haaksbergweg en Havenstraat). De OBA zamelt daarvoor boeken en andere materialen in en vraagt daarbij om uw hulp.

Help ook mee en doneer!

Doneer nieuwe en gebruikte prentenboeken (ook in het Nederlands), kinderboeken, stripboeken, woordenboeken, boeken over Nederland en de Nederlandse taal en boeken en tijdschriften in het Arabisch, Engels en Tigrinya.

Wil je de toekomstige lezer een hart onder de riem steken? Laat dan een persoonlijk berichtje achter in het boek. U kunt uw boeken afgeven bij alle 26 OBA-vestigingen in Amsterdam en omgeving. De boeken worden verdeeld over de drie opvanglocaties in Amsterdam.

Over de pop-up-bibliotheken

De pop-up-bibliotheken worden aangenaam en informeel ingericht, voor alle leeftijden. De collectie zal behalve uit gedoneerde boeken ook bestaan uit afgeschreven en speciaal bestelde boeken. Daarnaast is het de bedoeling dat er activiteiten plaatsvinden die de vluchtelingen op weg helpen, zoals voorlezen en ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. In de naburige OBA-vestigingen OBA Bijlmer en OBA Reigersbos zijn de collecties met Arabische en Engelse boeken inmiddels flink uitgebreid.

Eén reactie op “Boek over? Geef het vluchtelingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *