Bijenstal van imker Vincent

Afgelopen zondag was de bijenstal aan de Gaasperplas open voor verkoop van honing. Een pot echte Bijlmerhoning kost 5 euro. Ook vanavond, dinsdag 29 juli, is de bijenstal open van 19.30 uur tot 21.00 uur. De honing is door imker Vincent Driest zelf vorige week geoogst. Door omstandigheden is er dit jaar geen open dag op de bijenstal op de Gaasperplas.

Deze week zal de imker een bericht ophangen over nieuwe verkoopdata van honing. Dus: ga af en toe langs en kijk wanneer de bijenstal open is. De bijenstal is, over de weg gezien, als je van de Provinciale weg naar boerderij Langerlust gaat, het eerste paadje rechts en dan aan je linkerhand. Je kunt ook je mailadres aan hem doorgeven: vdrie@upcmail.nl.

De redactie sprak met imker Vincent over zijn werk. Hij is sinds drie jaar huurder van de stal (van Groengebied Amstelland) en doet zijn werk als imker naast een baan van vier dagen. Hij heeft wel wat hulp, bijvoorbeeld van een vrouw die de prachtige bloementuin bijhoudt. Meer hulp zou best handig zijn, misschien kan er dan een open dag georganiseerd worden. Neem daarvoor contact met hem op via de mail.

Afgelopen maand heeft hij 200 potjes honing geoogst. Er staan 9 kasten, waaronder een Afrikaanse kast, met een venster. Het gaat dit jaar redelijk goed met de bijen, zegt Vincent. Dat kan komen door de zachte winter. De volken worden wel bedreigd door onder meer insecticiden en een Aziatische parasiet. Hij laat ons de werking van de bijen zien, hoe de nectar gemaakt wordt. Het zijn prachtige en slimme insecten die mooi samenwerken.

Bijenstal Gaasperplas is een idyllisch plekje aan het water. Alleen af en toe zoemt er wat.[nggallery id=87]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *