Bijeenkomst Veilig wonen

Op 20 februari 2014 is in Buurthuis Bonte Kraai een informatieavond over ‘Hoe beveilig ik mijn huis?’ Een belangrijke bijeenkomst waarin u leert om criminelen buiten de deur te houden! U krijgt antwoord op vragen als: Is mijn woning wel goed beveiligd? Wat kan ik zelf kunt doen om veiliger te wonen? Een voorlichtingsbijeenkomst om je te wapenen tegen woningovervallen, babbeltrucs en inbraken.

Het begint er natuurlijk mee dat de deuren op slot en de ramen dicht zijn. Maar je kunt meer doen om veilig te wonen. Iedereen krijgt tips om een mogelijke inbraak of woningoverval te verkleinen en leert babbeltrucs herkennen. Ook worden foto’s getoond van plaatsen waar de risico’s op een woninginbraak groot zijn.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stadsdeel Zuidoost in samenwerking met Politie, Participatie en opbouwwerk Zuidoost (POZO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en is bedoeld voor bewoners uit de K-buurt.

Programma
Vanaf 18.30 uur inloop.
Om 19.00 uur wordt u welkom geheten en volgt de introductie.
Vanaf 19.15 uur komen de volgende onderwerpen in de presentatie aan bod:

  • Wat is een woningoverval, inbraak en babbeltruc?
  • Hoe vaak komt het voor?
  • Hoe gaan de criminelen te werk?
  • Wat kunt u zelf doen?
  • Veilig gedrag in huis.
  • De beveiliging van de woning.

Rond 21.00 uur kunt u vragen stellen en circa 21.15 uur is het afgelopen.
Buurthuis Bonte Kraai
Grote zaal
Kraaiennest 68
1104 CD Amsterdam

De eerste 50 bezoekers ontvangen een gratis tijdschakelaar. En wilt u nu al meer weten? Kijk op de website over het Politiekeurmerk Veilig Wonen of bekijk (PDF) onderstaande brochure.

WoonVeiliger150

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *