Bijeenkomst over ‘zorg’ op 27 november

GroenLinks Zuidoost organiseert woensdagavond 27 november in de Nieuwe Stad, Luthuliplein 11, in Amsterdam Zuidoost een bijeenkomst over ‘zorg’. Het is een bijeenkomst voor zorgverleners en zorgontvangers. Sprekers zijn:

Linda Voortman, lid van de Tweede Kamer

Femke Roosma, lid van de gemeenteraad Amsterdam

Urwin Vyent, portefeuillehouder Zorg in Zuidoost,

en natuurlijk de bezoekers van de bijeenkomst die zelf hun mening kunnen geven of over hun eigen problemen kunnen praten.

Er komen grote veranderingen in de zorg. Veel mensen snappen niet wat de regering aan het doen is met die bezuinigingen. Ze zijn ongerust, bang dat er straks geen hulp meer is, bang dat ze afhankelijk van kinderen, vrienden of buren worden, bang dat ze straks geen zorg meer kunnen vragen omdat ze een hoge eigen bijdrage moeten betalen. Moet ik straks de buurman vragen om me uit bed te helpen? Moet ik, als mijn steunkousen aangedaan zijn, kleuters op school gaan voorlezen? Moeten mijn kinderen bij me gaan schoonmaken?

Dit is een aantal vragen die mensen hebben.

De bijeenkomst eindigt met een forum met Femke Roosma, gemeenteraadslid, Sandra Grep, jeugdzorg, Cor van Drongelen, WMO- adviesraad en een vertegenwoordiger van Markant, organisatie voor mantelzorg.

Voor verdere informatie: Heero Viel 06 – 10 79 53 32,  Heero_1943@hotmail.com of Elly Muller 06 – 47 97 40 90

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *